Блестящ Нестеров не остави шансове на 14-ия поставен и е осминафиналист в Ню Йорк!

от в 19:37 на 07.09.2021
Мирела Николова

Последният български представител на Откритото първенство на САЩ - Пьотр Нестеров, продължава с отличните си изяви в Ню Йорк, след като днес постигна своята втора победа в надпревара от Големия шлем. 18-годишният българин бе безупречен във втория кръг срещу поставения под номер 14 Алехандро Мансанера Петруса и вече е в осминафиналната фаза на турнира за младежи след комфортен успех с 6:4 6:4. В битка за място във финалната осмица нашето момче ще спори с победителя от двубоя между Якуб Меншик и четвъртия поставен в схемата Бруно Кузухара.

Началото на мача бе по-добро за испанеца, който успя да се възползва от неубедителното подаване на нашия сънародник и да реализира пробив, след което да си изгради аванс от 3:1. Родният ни представител дори бе изправен пред опасност от това да инкасира втори брейк, ала показа характер и измъкна гейма си, а впоследствие на свой ред съумя да осъществи пробив и да компенсира изоставането си. Устремът му продължи и при 5:4 в своя полза той постави под напрежение опонента си и открадна противниковото подаване в последния възможен момент.

Във втората част българинът демонстрира далеч по-голяма стабилност от сервис линията. Не бихме могли да кажем същото за Мансанера Петруса, чиито сервиси ставаха лесна плячка за нашето момче. Нестеров навлизаше агресивно в разиграванията с ретура си и достигаше до брейкбол във всеки сервис гейм на опонента си, ала така и не успяваше да го материализира. В крайна сметка напрежението у испанеца отново взе връх в края на сета, което откри възможност пред сънародника ни за спечелване на срещата. Пьотр не се поколеба и затвори двубоя още при първия си мачбол след поредната непредизвикана грешка на съперника му. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестящ Нестеров не остави шансове на 14-ия поставен и е осминафиналист в Ню Йорк! Мирела Николова
Теми:  
us open | бгтенис | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook