Блестящ Синер сътвори фамозен обрат над Рубльов и очаква Зверев на 1/4-финалите!

от в 20:13 на 14.04.2022
Мирела Николова

Яник Синер бе принуден да се откаже от четвъртфиналния си двубой в Маями поради травма, но през тази седмица отново ще има възможност да спори за място на Мастърс 1/2-финал, след като днес изнесе великолепен мач срещу миналогодишния финалист Андрей Рубльов. Италианецът изоставаше със сет и пробив пасив, но от там насетне демонстрира най-добрия си тенис и съумя да отстрани петия в схемата след крайното 5:7 6:1 6:3 за точно 2 часа и 20 минути на корта. Така младокът си гарантира място сред най-добрите осем в турнира, а в битка за класиране напред го очаква двубой срещу втория поставен Александър Зверев.

Руснакът излъчваше огромна увереност в началните минути на срещата, което проличаваше от дълбокопласираните му и високоскоростни удари, благодарение на които поведе с ранен пробив аванс. С напредване на времето Синер успя да намери своя ритъм и нивото му се повишаваше с всяка следваща секунда. Така той дочака момента, в който да притисне опонента си, и възползвайки се от зачестилите неточности на Рубльов, върна допуснатия брейк в последния възможен момент за 5:5. Напрежението обаче оказа своето влияние и върху играта на италианеца, тъй като в ответното си подаване той на свой ред допусна поредица от грешки, които му костваха нов пробив, а с това и сета.

Устремът на световния №8 се пренесе и в началото на втората част, когато отново станахме свидетели на ранен брейк в актива на миналогодишния финалист. Тогава обаче последваха минути на тотална доминация от страна на Синер, който вече все повече изостряше ударите си, осигурявайки си инициативата в разиграванията. Съвсем скоро той обърна изцяло събитията в своя полза и без да остави никакви възможности на опонента, спечели следващите 6 гейма, за да възвърне паритета в отделните части.

Двамата сякаш бяха запазили най-доброто за накрая, тъй като в третия сет станахме свидетели на изобилие от високотемпови размени от основната линия, в които всеки от играчите успяваше да разгърне потенциала си. Въпреки това обаче неточностите от ракетата на Рубльов взеха своето и след серия от 3 разменени пробива руснакът се оказа догонващ в резултата с 2:4. От своя страна, Синер бе на гребена на вълната и успяваше да завърши с уинър от наглед невъзможни позиции. Втората ракета на Италия безпроблемно поддържаше преднината си до края на мача, а след нов великолепен гейм на ретур прати сблъсъка в историята, хвърляйки в екстаз цялата публика по трибуните. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Блестящ Синер сътвори фамозен обрат над Рубльов и очаква Зверев на 1/4-финалите! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook