Блестящ старт: Григор подчини световния №48 в здрава битка за първа победа в Ротердам!

от в 15:41 на 14.02.2024
Мартин Петков

Григор Димитров откри победоносно кампанията си на АТР 500 турнира в Ротердам, след като не допусна изненада на старта и подпечата класирането си за втория кръг в надпреварата. Най-добрият български тенисист, който има задачата да защити полуфинала си в нидерландския град отпреди година, срещна сериозен отпор от страна на световния номер 48 Лоренцо Сонего, ала остана хладнокръвен във важните моменти и се поздрави с крайния успех в последователни сетове - 7:6(4) 6:3.

По този начин родната ни първа ракета си резервира билет за осминафиналната фаза в състезанието, като в утрешния ден ще се завърне обратно на корта за сблъсъка си срещу Мартон Фучович, когото надигра преди месец при участието си на Аустрелиън Оупън.

Началото на двубоя бе изпълнено с оптимизъм за Димитров, след като италианецът видимо се нуждаеше от време за адаптация и инкасира поредица от неточности, която завърши с двойна грешка, за да предаде дебютното си подаване в актива на шестия поставен. Впоследствие обаче настъпи моментна криза в представянето на българина, който на свой ред сбърка серия от удари и допусна да изгуби инициативата при собствен сервис, което позволи на Сонего да възстанови паритета в статуквото.

Случилото се далеч не се отрази негативно на най-добрия ни тенисист, който съумя да се абстрахира от няколкото си слаби минути в срещата, като скоропостижно отново си осигури възможност за осъществяването на пробив, но в този случай световният номер 48 не трепна и под пълното господство на сервиращите, бяхме отведени до наглед закономерен тайбрек. В него Григор пръв взе превес в резултата и умело поддържаше аванса си до смяната на полетата, когато разполагаше с преднина от 4:2 точки, но в следващите две разигравания италианецът вдигна оборотите и изравни само за да може световният номер 13 да пласира фантастичен ретур уинър от бекхенд, извел го триумфа в откриващия сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестящ старт: Григор подчини световния №48 в здрава битка за първа победа в Ротердам! Мартин Петков
Теми:  
бгтенис | григор димитров | лоренцо сонего | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook