Блестяща Елица Костова донесе първа българска победа в Париж!

от в 18:37 на 22.09.2020
Калоян Соколов

Елица Костова донесе първата българска победа в тазгодишното издание на Ролан Гарос. Родната представителка се завърна по отличен начин на корта след принудителна пауза поради пандемията от коронавирус, надигравайки Габриела Виана Се със 7:5 3:6 6:2. Така Ели се класира за втория кръг на пресявките, където ще се изправи срещу Моника Никулеску.

Българката стартира срещата изключително сковано и загуби първите четири гейма на бърза ръка, но впоследствие стабилизира значително представянето си и обърна резултата при 6:5. Костова се възползваше от високо повдигнатите топки на своята съперничка, като реализира цели 19 завършващи удари през първата част и затвори безкомпромисно в решителния си сервис гейм.

Бразилката не се предаде и показа завиден демараж, отразявайки редица от острите удари на Костова, които наглед изглеждаха неспасяеми. Се поведе с ранен пробив, който нашата състезателка моментално навакса, само че силите й не стигнаха за повече, което предизвика изиграването на трета част. В нея Елица вдигна оборотите още от първата точка и веднага навлизаше в корта, за да натисне топката при по-къси отигравания от страна на нейната съперничка. Този тактически похват донесе търсения за българката ефект, а тя съвсем скоро се поздрави с дебютна победа в Париж от три години насам.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Блестяща Елица Костова донесе първа българска победа в Париж! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook