Бляскав финал в Доха: Швьонтек и Рибакина ще си оспорват трофея в катарската столица!

от в 19:57 на 16.02.2024
Елеонора Александрова

Днес станаха ясни финалистките в първия WTA1000 турнир за годината, като за титлата в Доха ще спорят двукратната шампионка в катарската столица Ига Швьонтек и тенисистката с най-много победи през 2024-та Елена Рибакина.

Световната номер 1 се класира за последния етап на надпреварата без пряка битка. За съжаление на опонентката й, Каролина Плишкова, бившата номер 1 бе принудена да се оттегли от мача преди да е започнал, поради контузия на гърба.

От друга страна представителката на Казахстан имаше за задача да победи Анастасия Павлюченкова. Световната номер 4 започна уверено двубоя, като след 2:2 в първия сет не остави на противничката й да спечели гейм и спечели първия сет с 6:2. Втората част също започна обещаващо за фаворитката и макар и подаването им при 2:1 да бе продължило близо 10 минути, по-високо ранкираната тенисистка успя да поведе с 5:1. Тогава обаче нивото й на игра се понижи, като бившата номер 11 се възползва от това и спечели 3 поредни гейма. Въпреки силното темпо на Павлюченкова, "мейджър" шампионката затвори сета и мача с 6:4.

Финалният двубой между Швьонтек и Рибакина ще е пети помежду им, като световната номер 4 е спечелила три от предишните им срещи, а полякинята - веднъж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бляскав финал в Доха: Швьонтек и Рибакина ще си оспорват трофея в катарската столица! Елеонора Александрова
Теми:  
доха | елена рибакина | ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook