Бляскаво завръщане: Надал показа защо е кралят на клея и потегли експресно в Барселона!

от в 18:33 на 16.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал може да не беше стъпвал близо 2 години на любимия си клей, но показа, че неговата класа е вечна и може да печели мачове на най-високо ниво, дори когато е далеч от оптималното си физическо състояние. 22-кратният "мейджър" носител стартира неубедително в срещата си от първия кръг на ATP 500 надпреварата в Барселона, само че постепенно заигра тенис на едно много високо ниво, имайки предвид дългото му отсъствие от кортовете и заслужено се поздрави с победата над италианеца Флавио Коболи - 6:2 6:3 за 1 час и 23 минути игрово време.

По този начин Рафа си гарантира място в 1/8-финалите където утре отново ще излезе в сблъсък на Pista "Rafael Nadal", а изпитането ще бъде изключително сериозно, защото му предстои двубой със световния номер 11 - Алекс Де Минор.

Надал видимо не беше в оптимална физическа форма и му беше трудно да намери ритъма си, но беше сериозно подпомогнат от младока, който действаше прекалено припряно и допускаше множество непредизвикани грешки, което доведе до първи две възможности за пробив пред Надал в четвъртия гейм. Световният номер 62 отвърна със серия от неспасяеми форхенди и достигна до геймбол само че показа огромна липса на търпение в следващите разигравания и трибуните избухнаха, защото легендарният испанец осъществи брейк за преднина от 3:1.

12-кратният шампион ставаше по-уверен на корта с всяка изминала минута и беше абсолютно безпогрешен в разиграванията от дъното на корта, държейки топката с максимална дълбочина в съперниковото поле, докато получи възможност да изостри играта с вездесъщия си форхенд и много скоро Матадора увеличи аванса си до 4:1. Коболи демонстрира характер и отрази четири брейкбола, за да запише втори гейм на сметката си, но оттам насетне беше напълно безпомощен на корта и местният любимец сложи точка на спора в откриващия сет, осъществявайки още един пробив.

Втората част започна трудно за манакореца, който беше изправен пред точка за пробив, но я отрази след майсторски изпълнена къса топка и веднага отново пое контрола над събитията в сблъсъка, отмъквайки сервис гейма на опонента си. 21-годишният играч се мобилизира и отвърна с изненадващ рибрейк, ала впоследствие бившият номер едно изостри значително ударите си и го видяхме изцяло да доминира над младока, приключвайки мача със спечелването на 5 от последните 7 гейма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бляскаво завръщане: Надал показа защо е кралят на клея и потегли експресно в Барселона! Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | Обзори | рафаел надал | фабио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook