Близко до съвършенството: Григор изнесе първокласен двубой и е в топ 16 на ИУ!

от в 05:55 на 16.03.2022
Калоян Соколов

Индиън Уелс беше едно от местата, където Григор Димитров през годините не съумяваше да разгърне потенциала си и българинът никога не беше преминавал отвъд третия кръг в пустинята до участието си през миналия сезон. Тогава той осъществи забележителен рейд към полуфиналите на турнира, който явно изцяло е обърнал тенденциите в позитивен аспект за хасковлията. Нашият сънародник изглежда напълно преобразен спрямо досегашните си неубедителни изяви в хода на годината и за втори пореден път се класира за четвъртия кръг в Калифорния, след като безспорно изнесе най-силния си мач от старта на 2022-ра и заслужено се справи със съпротивата на непредсказуемия Александър Бублик - 6:3 6:4. По този начин Григор оформи четвъртфинален сблъсък между него и местния любимец Джон Иснър, срещу когото има баланс от една победа и две допуснати поражения.

Първата ни ракета откри срещата с образцово сервиране, като впоследствие постави под сериозен натиск казахстанеца от ретур. Димитров обърна по магичен начин защитата в атака, за да достигне до първа точка за пробив, а в нея отново устоя на натиска от страна на шампиона в Монпелие, осигурявайки си аванс от 2:0 гейма. Българинът ставаше все по-уверен в изявите си и не загуби нито точка при следващата си поява на сервис линията, отчитайки се с няколко безупречно изпълнени удара над глава. Това провокира серия от общо пет поредни спечелени подавания без загубена точка в актива на състезателите и съвсем скоро хасковлията имаше възможност да затвори сета на собствен начален удар. Тази задача пък се оказа напълно по силите на нашия сънародник, чиито отлични изяви го поставиха в отлична позиция за класиране към следващия етап на надпреварата.

Бублик продължи с наглед лековатия си подход към мача, защото откри втората част с две поредни ненужно изпълнение къси топки, а това даде шанс на Гришо веднага да реализира пробив, което стана факт с помощта на прекрасно издържан технически минаващ удар от форхенд. Все пак поставеният под номер 31 демонстрира известно желание за съпротива и непрекъснато се стремеше да насочва топката с подходяща дълбочина в краката на Димитров, за да получи добра възможност за излизане към мрежата, само че неговите волета не бяха от нужната величина и българинът можеше спокойно да пласира топката далеч от обсега му. Оттам насетне двубоят вървеше под пълната доминация на сервиращите играчи, което напълно устройваше бившия номер три и той се поздрави с напълно заслужен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близко до съвършенството: Григор изнесе първокласен двубой и е в топ 16 на ИУ! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | бгтенис | григор димитров | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook