Близо до съвършенството: Томова отпусна само 2 гейма на бивша WTA финалистка в Търнава

от в 18:59 на 07.03.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се намира в прекрасна форма след края на Аустрелиън Оупън и премина успешно през пресявките на три поредни изключително силни WTA надпревари, като в Дубай дори спечели сет срещу световната номер три Джесика Пегула. Това помогна на първата ни ракета наскоро да се изкачи до рекордната си 87-ма позиция в световната ранглиста и тази седмица определено можем да очакваме от нея да се бори за спечелването на дебютния си трофей през сезона.

Томова е водачка на основната схема на турнира от категория W60 в Търнава, който се провежда на закрити твърди кортове, а днес Вики откри участието си с разгромен успех над Катаржина Кава - 6:2 6:0. Полякинята е бивша финалистка в WTA Тура, но днес нямаше абсолютно никакви шансове срещу родната ни представителка и така водачката в схемата намери място на осминафиналите, където ще премери сили с една измежду квалификантката Леа Божкович (световна номер 257) и Вероника Фалковска (световна номер 247).

Нашата сънародничка пое контрол над срещата от самото начало и проби още в първия гейм, докато нейната съперничка изглеждаше изключително несигурна и допускаше огромен брой неточности. Вики усети колебанията на бившата номер 112, като не предприемаше излишни рискове и просто чакаше поредното пропукване от другата страна на мрежата. Кава пък в нито един момент не можа да излезе от сериозната криза в играта си и в крайна сметка не спечели нито един гейм в откриващия сет.

Втората част отново започна вихрено за българката, която отмъкна подаването на своята опонентка и впоследствие затвърди предимството си, макар че трябваше да отразява два брейкбола. Непоставената тенисистка най-после съумя да се разпише в резултата, ала имаше сили единствено да спечели още веднъж сервис гейма си и заслужено победата беше за нашето момиче.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Близо до съвършенството: Томова отпусна само 2 гейма на бивша WTA финалистка в Търнава Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | бгтенис | виктория томова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook