Бляскаво завръщане: Алкарас се разправи с първия си съперник в Париж и даде сериозна заявка

от в 17:09 на 26.05.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас трябваше да пропусне почти целия клей сезон, след като контузи дясната си предмишница преди началото на Мастърса в Монте Карло и се оттегли от участие в него, след което направи същото с турнирите в Барселона и Рим. Бившият номер едно игра само на домашната си надпревара в Мадрид, където видимо не се чувстваше добре физически по време на 1/4-финалния си двубой с Андрей Рубльов и не можа да спечели титлата в испанската столица за трета поредна година.

Всичко това повдигаше множество въпроси за това в какво състояние ще се появи Алкарас на Ролан Гарос, но днес Карлитос накара всички скептици да замълчат, защото изигра почти перфектен мач при завръщането си на корта, разгромявайки "щастливия губещ" Джей Джей Уулф с 6:1 6:2 6:3 за 1 час и 53 минути игра, а в следващия кръг ще премери сили с един измежду квалификанта Йеспер Де Йонг и финалиста от Sofia Open - Джак Дрейпър.

Феновете на испанеца изтръпнаха в самото начало, защото той излезе с ръкав на корта, само че бързо се видя как това е просто превантивна мярка и макар фаворитът да беше пробит още на старта, то последваха 6 поредни гейма в негова полза и откривщата част беше в историята след само половин час време.

Световният номер три ставаше все по-освободен в действията си с всяка изминала минута и по никакъв начин не даваше признаци, че изпитва някакъв физически проблем. Алкарас реализира три пъти повече завършващи удари спрямо своя съперник във втория сет и заслужено реализира два пробива, с които се приближи на само още една спечелена част от крайния триумф.

Шампионът от Уимбълдън продължи да налага твърде високо темпо за своя опонент и видимо се забавляваше на корта, като беше в състояние да осъществи уинър от всяка една точка на корта, а освен това ни напомни за фамозното си докосване, прибягвайки до редица съвършено изпълени къси топки. Всичко това направи невъзможн задачата на Уулф да окаже някаква по-сериозна съпротива и той предаде мача, след като не взе нито веднъж сервиса си в третия сет.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бляскаво завръщане: Алкарас се разправи с първия си съперник в Париж и даде сериозна заявка Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook