Бляскаво завръщане: Джокович започна на уимбълдън с разгромен триумф над квалификант

от в 19:03 на 02.07.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се завърна победоносно на корта. Сърбинът претърпя операция ня десния менискус преди по-малко от четири седмици и никой не вярваше, че ще се възстанови навреме за Уимбълдън, но сърбинът обори всички негативни прогнози за своето възстановяване и днес направи първата си стъпка към спечелването на своята осма титла в турнира. 

Световният номер 2 не срещна никакви затруднения срещу квалификанта Вит Коприва и показа, че се намира в напълно оптимална физическа форма. Джокович отбеляза цели 32 уинъра срещу само 16 непредизвикани грешки и се наложи с категоричното 6:1 6:2 6:2 за час и 58 минути игрово време. По този начин балканецът отправи сериозно послание към своите съперници, че действително е готов да се бори за титлата на "свещената трева", а в следващия кръг го очаква сблъсък с местния представител Якоб Фиърнли (световен номер 277), който прави дебют в основната схема на състезанието.

Съпротивителните сили на чеха издържаха до четвъртия гейм на откриващия сет, когато той отрази общо шест брейкбола, но фаворитът накрая взе своето и проби за аванс от 3:1, а оттам насетне Джокера доминираше изцяло на корта и не даде нито гейм повече на своя опонент.

Световният номер 123 заигра доста по-атакуващо във във втората част и съумя да вземе първия си сервис гейм. Ударите на Коприва бяха много плътни в тези минути, само че това изобщо не беше достатъчно, за да бъде затруднен 24-кратния "мейджър" носител, който с лекота контрираше квалификанта и спечели 6 от следващите 7 гейма, за да се приближи на само сет от крайната победа.

Третата част беше най-равностойна и Коприва нямаше проблеми да удържа началния си удар до 2:1 в своя полза. Джокович обаче не беше с намерения да губи излишно време на корта и отново включи на предавка, която се оказа невъзможна за достигане до аутсайдера и така балканецът сложи точка на спора, печелейки последните 5 гейма в сблъсъка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бляскаво завръщане: Джокович започна на уимбълдън с разгромен триумф над квалификант Калоян Соколов
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook