Бляскаво завръщане: Григор профуча с едва 1 загубен гейм през първия си съперник в Монреал!

от в 21:20 на 08.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се завърна на корта по бляскав и възможно най-убедителен начин. Българинът летеше по корта в откриващия си двубой на Мастърса в Монреал и разгроми Ринки Хиджиката с 6:1 6:0 за само за 57 минути игрово време. По този начин родният ни представител изравни своето най-добро постижение в канадския град, класирайки се за третия кръг в състезанието, където ще премери сили с един измежду Бен Шелтън и Алексей Попирин.

Припомняме ви, че седмият поставен надви именно Хиджиката на надпреварата в Бризбейн през януари, а ние можем единствено да се надяваме, че и този път нещата ще се развият по най-добрия възможен начин за бившия номер три, който днес приключи двубоя с безупречната статистика от 22 завършващи удара и само 7 непредизвикани грешки.

Българинът още от първата минута демонстрира оптимално придвижване по корта и го виждахме да удря топката с максимална сила. Непоставеният играч пък впечатляваше със своя демераж, но нямаше какво друго да предложи и можеше единствено да се опитва да достигна до ударите на нашия топ тенисист. Григор изпълни страхотен минаващ удар от бекхенд, за да стигне до брейкбол в четвъртия гейм и проби след фантатично изпълнено стоп воле за аванс от 3:1.

Световният номер 10 продължаваше да се забавлява на корта и твореше прекрасни отигравания едно след друго. Димитров затвърди скоропостижно своята преднина, а впоследствие блесна с нов перфектен пасингшот в движение и отново отмъкна съперниковото подаване, за да дръпне с 5:1. Наказателната акция на нашия сънародник продължи с пълна сила и той завърши откриващия сет с 13 уинъра и едва 4 непредизвикани грешки, слагайки край на частта с шестия си ас.

Втората част стартира с маратонски гейм, в който Григор проби от петия си опит, възползвайки се от сбъркан бекхенд на своя опонент. Проблемите на австралиеца с двойните грешки ставаха все по-отчетливи, а българинът загуби само една точка на първи сервис за целия сет. Съвсем скоро световният номер 74 предприе тотален риск в играта си и се стигна до нов брейк в актива на фаворита, след като непоставеният играч сбърка в опита си за завършващо воле.

Това изглежда напълно сломи Хиджиката, защото следващите 12 точки завършиха в полза на нашия сънародник и той продължи уверено към следващия етап на турнира!

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бляскаво завръщане: Григор профуча с едва 1 загубен гейм през първия си съперник в Монреал! Калоян Соколов
Теми:  
григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook