BMW Open: Световният номер 115 не остави шансове на Корда, Басилашвили също започна с успех

от в 18:48 на 27.04.2021
Диана Андреева

Николоз Басилашвили откри кампанията си в Мюнхен с категорична победа над Тиаго Монтейро - 6:2 6:3. Грузинецът прекъсна серията си от три поредни победи на червени кортове с лесен успех, който го изпрати в следващия етап от турнира. Поставеният под номер пет в надпреварата Басилашвили "отмъсти" на своя опонент за предишната им среща, когато световният номер 78 се справи с грузинеца в първия кръг на Ролан Гарос 2020. 

Макар че част от показателите му бяха по-високи, Монтейро бе далеч от нужното ниво и не успя да затрудни своя противник. Басилашвили не бе стабилен на сервис, а реализираните му точки за пробив бяха само 5 от 7. Все пак той демонстрира постоянна игра от основната линия и заслужено след един час и 19 минути се класира на 1/8-финалите, където го очаква квалификантът Даниел Елахи Галан. 

За да достигне до тази фаза на турнира Галан се справи с младия американец Себастиан Корда. Колумбиецът се справи с 20-годишния тенисист в последователни сетове - 6:1 7:6(7). Галан изигра един от най-силните мачове в кариерата си до момента, а резултатът щеше да бъде още по-категоричен, защото световният номер 115 водеше с 5:1 във втората част, но временен спад в играта му бе причината да се достигне до тайбрек. В решителния дълъг гейм Галан дори отрази сетбол, за да може в крайна сметка да се поздрави с успех. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
BMW Open: Световният номер 115 не остави шансове на Корда, Басилашвили също започна с успех Диана Андреева
Теми:  
даниел елахи галан | мюнхен | николоз басилашвили | николос басилашвили | себастиан корда | тенис турнир в мюнхен | тиаго монтейро

Коментари





Следвайте ни в Facebook