"Болката е непоносима": WTA 1000 финалистка спира с тениса за неопределен период от време

от в 16:04 на 12.07.2024
Елеонора Александрова

Една от най-успешните тенисистки от Балканския полуоостров през последното десетилетие, Сорана Кърстя, обяви оттеглянето си от тениса за дълъг и неопределен период от време вследствие на непоносими болка.

34-годишната състезателка сподели в социалните мрежи, че преминава през много деликатен период в своята кариера. Представителката на северната ни съседка се намира в серия от 6 поредни загуба, а изглежда причината зад това са физически проблеми. Болките, които тормозят настоящата номер 31 в продължение на 5 месеца са в областта на петата и очевидно засега са неизлечими за нея, въпреки че е опитала абсолютно всичко, за да се справи с тях. (плантарен фасциит). 

Самата румънка не знае кога и дали ще се завърне на Тура. При нея остава единствено надеждата да се възстанови напълно от контузията и след това да мисли за евентуално завръщане.

Макар и Сорана Кърстя никога да не е достигала до топ 20 в световната ранглиста (нейното най-добро класиране е 21-во място), то тя може да се похвали с финал на ниво WTA 1000 (губи от Серина Уилямс в Торонто), два "мейджър" четвъртфинала (Ролан Гарос през 2009-та и US Оупън през 2023-та), както и с две титли на ниво WTA-250 (в Ташкент през 2008-ма и в Истанбул през 2021-ва).

Кръстя има и репутацията на една от най-трудните съпернички за топ тенисистките в Тура. Бившата номер 21 има цели 23 победи над представителки на топ 10, някои от които са дошли срещу тенисистки от ранга на Анджелик Кербер, Йелена Янкович, Петра Квитова, Каролин Вожняцки, Арина Сабаленка, Ли На и Елена Рибакина.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Болката е непоносима": WTA 1000 финалистка спира с тениса за неопределен период от време Елеонора Александрова
Теми:  
wta | любопитно | сорана кърстя

Коментари





Следвайте ни в Facebook