"Болката не ми го позволява": Дел Потро се раздели с мечтата да се завърне на US Open

от в 16:55 на 17.08.2023
Калоян Соколов

Хуан Мартин Дел Потро няма да може да направи завръщане на тазгодишния US Open. Бившият шампион в турнира се надяваше да може да си вземе сбогом с Ню Йорк, където през 2009-та година преживя най-щастливия миг в своята тенис кариера, надигравайки Роджър Федерер в 5-сетов финал шедьовър.

Припомняме ви, че аржентинецът официално се отказа от тениса пред 18 месеца, изигравайки последния си мач на надпреварата в Буенос Айрес. Бившият номер три имаше огромното желание да продължи своята състезателна дейност, но така и не се възстанови напълно от тежката контузия в коляното, която получи на турнира в Куинс през 2019-та.

Дел Потро нямаше късмет с контузиите в нито един момент от своя професионален тенис път и претърпя множество операции, като страдаше от хронична травма в китката на играещата си ръка и определено остава неприятното чувство, че аржентинецът можеше да постигне много повече, ако не беше възпрепятстван от толкова голям брой травми.

"Както знаете, желанието ми да се върна на толкова специален турнир като US Open, ме развълнува много. Опитвах се по всякакъв начин да се справя със сроковете за тази цел, но тялото ми не ме е готово на 100%, за да мога да се чувствам комфортно и щастлив от това да споделя един потенциално уникален момент с вас. 

Болката, която изпитвам все още не ми позволява да мисля за завръщане и да се концентрирам върху подобна цел. Ще се опитам да търся алтернативи, чрез които да си върна някогашното качество на живот. Благодаря ви за подкрепата, разбирането и всички окуражителни съобщения в тези тежки за мен моменти. Пращам ви една голяма прегръдка и се надявам да се видим скоро" - завършва постът на южноамериканеца в социалните медии.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Болката не ми го позволява": Дел Потро се раздели с мечтата да се завърне на US Open Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook