"Болката отново се завърна": Същата контузия застрашава бъдещето на Доминик Тийм в Тура

от в 14:35 на 28.03.2024
Калоян Соколов

Доминик Тийм години наред беше огромна заплаха за Голямата тройка в мъжкия тенис и се съревноваше за най-големите трофеи, като през 2020-та година сбъдна голямата мечта на всеки един професионален играч, завоювайки дебютната си титла от Големия шлем. Следващият сезон обаче се превърна в същински кошмар за Тийм, който получи контузия в китката през месец юни и трябваше да отсъства за 9 месеца от кортовете, а оттогава просто не е същия играч и не може да отлепи по-високо от най-крайните позиции в световния топ 100.

Самият австриец призна, че това го тормози изключително много и е готов да се оттегли от професионалния спорт, ако не съумее да обърне нещата в своя полза през 2024-та. Бившият шампион от US Open прекрати дългогодишното си сътрудничество с Николас Масу и заработи със своя баща Волфганг за пръв път от детските си години, но трябваше да претърпи две ранни поражения на Чаланджърите в Секешфехервар и Задар. Особено неприятна се оказа загубата в хърватския град, защото някогашният номер три бе разгромен с 6:2 6:1 от неговия сънародник Лукас Ниймайер, който се намира извън първите 200 в света.

Оказва се, че 17-кратният носител на трофеи в ATP Тура отново страда от травма в областта на оперираната си китка и вече е намалил оборитите си на тренировки, което сподели самият той в социалните медии:

"Здравейте! Както знаете, то след Аустрелиън Оупън отново започнах работа с моя баща и се върнах към тренировките, които ме изградиха като наистина добър тенисист. Работихме с наистина висок интензитет и прекарвахме дълги часове на корта през последните седмици, но проблемите с китката отново се завърнаха преди да замина за Чаланджър състезанието в Унгария. Започнах пак да изпитвам тези пукания, които бяха налице веднага след завръщането ми преди 3 години и всичко това се превърна в болка.

Точно поради това се отказах от надпреварата в Неапол и намалих оборотите на тренировките си, защото все още имам шансове и се надявам да участвам на надпреварата в Ещорил. Благодаря ви за подкрепата и ще се видим скоро" - гласеше видеосъобщението на Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Болката отново се завърна": Същата контузия застрашава бъдещето на Доминик Тийм в Тура Калоян Соколов
Теми:  
atp | доминик тийм | контузия | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook