Болт изненада Гулбис! Джонсън се справи с Фриц

от в 01:25 на 09.03.2019
В
Ернест Гулбис продължава поредицата си от слаби резултати, като този път латвиецът допусна поражение от Алекс Болт (3:6 7:5 2:6).

Първите сет бе решен след само един пробив. Болт успя да пробие за 2:0 и без никакви проблеми взе останалите си подавания, като  дори можеше да приключи часта с втори брейк, след като имаше аванс от 0:40 при 5:2, но все пак развръзката бе реализирана в деветия гейм.

Болт можеше да повтори сценария от първия сет, след като имаше брейкбол във втория гейм, но този път до пробив не се стигна, а единствения, който взе чуждо подаване в сета бе Гулбис при 6:5.

През третата част латвиецът трудно смогваше на нивото на австралиеца и губейки на два пъти подаването си, напусна безславно турнира.



В следващия кръг Алекс ще се изправи срещу шампиона от Сао Пауло, Гуидо Пея.

В друг любопитен двубой, Стив Джонсън се поздрави с рутинен успех над Тейлър Фриц след 6:3 6:3.

През първата част двамата се движеха равностойно до 3:3, а никой не срещаше каквито и да е трудности на свой сервис, като на ретур всеки беше взел едва по една точка.

Нещата обаче корено се промениха, защото Джонсън вдигна оборотите и освен че проби на нула в седмия гейм, направи това и в деветия, за да затвори частта с 6:3.

Доминацията на Стив продължи и добрата му игра даде положителен резултат, защото той съумя да дръпне с два брейка аванс и  беше едва на гейм от това да спечели мача. при 5:1.

Въпреки че допусна за първи път в мача да загуби свое подаване, то в следващото си такова при 5:3,  изигра безкомпромисен сервис гейм и така приключи срещата.



В следващия кръг Джонсън ще има за съперник поставенияпод номер 24, Денис Шаповалов, а двамата досега не са се срещали.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Болт изненада Гулбис! Джонсън се справи с Фриц В

Коментари





Следвайте ни в Facebook