Борба до последно: Надал обърна шампиона от Букурещ и оформи мечтаното зрелище с Джокович!

от в 18:01 на 28.07.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал изглеждаше на прага на своите физически сили и определено беше далеч от оптималната си физическа форма в голяма част от двубоя си срещу Мартон Фучович в откриващия кръг на Олимпиадата в Париж, но това не го спря да сътвори поредния обрат в кариерата му. Испанецът още вчера заяви, че има сериозен шанс да не излезе за мача си от турнира на сингъл, имайки предвид късния завършек на вчерашния му мач от надпреварата при двойките с Карлос Алкарас, само че Рафа стисна зъби, преодолявайки дискомфорта си в бедрото и се наложи с крайното 6:1 3:6 6:4 за 2 часа и 32 минути игра, с което във втори кръг оформи мечтания за мнозина мач с Новак Джокович.

Рафа изобщо не даваше вид, че има някакъв физически проблем и летеше по корта в началните минути. Матадора изглеждаше много свеж и пронизваше своя съперник с агресивни удари от всяка една точка на корта, което му позволи да пробие още в първото подаване на унгареца и впоследствие затвърди взетото предимство с нулев гейм, за да се откъсне напред с 3:0. Фучович прекъсна серията на своя съперник, намалявайки изоставането си на 1:3, но Надал нямаше намерение да намалява оборотите и сложи точка на откриващия сет със страхотна минаваща форхенд права, която му донесе втори пробив, а статистиката показва, че испанецът е направил цели 9 уинъра срещу едва 3 непредизвикани грешки.

Противно на очакванията, стартът на втората част беше напълно противоположен, като световният номер 83 намали значително неточностите от своята ракета и се възползва от вече натрупващата се умора в краката на ветерана, за да пробие и да поведе с 3:0. Оттам насетне бившият номер едно стабилизира значително изявите си на собствен начален удар и често притискаше своя опонент от ретур, ала аутсайдерът удържа на натиска и съвсем скоро изравни общия резултат в сблъсъка.

Рафа се опита мигновено да нанесе своя решителен удар във финалния сет и имаше общо четири точки за пробив в двете дебютни подавания на своя опонент, но шампионът от Букурещ демонстрира здрави нерви и водеше с 2:1 при първата почивка.

Впоследствие унгарецът дори поведе с 0:40, само че беше ред на Надал да покаже своя непримирим дух и легендарният тенисист не само спаси сервиса си, а и влезе в серия от 3 последователни гейма, обръщайки нещата до 4:2 в своя полза.

Испанецът още вчера заяви, че има сериозен шанс да не излезе за мача си от турнира на сингъл, имайки предвид късния завършек на вчерашния му мач от турнира при двойките с Карлос Алкарас, само че Рафа стисна зъби, преодолявайки дискомфорта си в бедрото и се наложи с крайното 6:1 3:6 6:4 за 2 часа и 32 минути игра, с което във втори кръг оформи мечтания за мнозина мач с Новак Джокович.

 

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Борба до последно: Надал обърна шампиона от Букурещ и оформи мечтаното зрелище с Джокович! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook