Борба до последно, въпреки всичко: Григор остана без дъх, но продуцира точката на турнира (видео)

от в 14:09 на 21.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше почти невъзможна задача на корта вчера, след като видимо физическите му сили го бяха напуснали и той трябваше да стиска зъби през цялото време, за да се бори наравно с Томи Пол в техния финален сблъсък на ATP 250 надпреварата в Стокхолм.

Най-добрият ни тенисист заяви, че е имал нужда точно от битка като тази на полуфиналите с Талон Грийкспор, но изглежда старите болежки се появиха отново в най-неподходящия момент и спряха устрема на Григор, който хвърли всички останали свои сили, но това беше крайно недостатъчно за триумф над тенисист от класата на американеца.

Умората обаче не беше причина за Димитров да преследва всяка една топка и точно тази борбеност даде възможност на нашия сънародник да продуцира безспорния удар на турнира, след който видимо за нашия топ тенисист беше трудно да се държи на краката си. 

Въпросната точка се състоя пр резултат от 4:2 гейма за Пол в откриващия сет, като българинът почти през цялото време беше в догонваща позиция и трябваше да тича от ъгъл в ъгъл, за да продължи разиграването, а накрая световният номер 13 го изтласка извън корта с отлично скъсен форхенд диагонал, но отговорът на Григор беше просто вълшебен, след като видяхме запазената му марка в действие, а именно неспасяем дланов удар в движение по правата.

Вероятно имено това изпълнение взе и последните останали сили на бившия шампион, който дишаше много тежко след спечелената точка и оттам насетне все по-трудно се противопоставяше на съперника си, но може единствено да бъде поздравен затова, че не се отказа до последно.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Борба до последно, въпреки всичко: Григор остана без дъх, но продуцира точката на турнира (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | Highlights | бгтенис | видео | григор димитров | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook