Борбен Донски отрази мачбол, но остана на крачка от титлата в Монастир!

от в 13:27 на 06.02.2022
Владислав Риждов

Александър Донски постигна четири последователни победи, включително и над топ поставения, за да се класира за първия си финал на сингъл през сезона на надпреварата от сериите ITF в Монастир, Тунис. Във финалната среща Донски се бори до последната точка, но за съжаление, отстъпи пред Лоран Локоли, който се намира с почти 200 позиции по-нагоре от сънародника ни, с 0:6 6:3 5:7 в мач, продължил повече от два часа.

Изцяло еднопосочен бе откриващият сет. В него Локоли стартира с по-голяма увереност и проби на нула откриващото подаване на родния ни състезател. Серията на французина продължи и скоро той излезе напред с аванс от 3:0, а до края не даде нито гейм на Донски, правейки важна крачка към титлата.

През втората част Донски значително повиши представянето си, и по-конкретно от линията за начален удар, което бе далеч под обичайното му ниво в първия сет. Частта се развиваше равностойно до средата, когато именно българинът нанесе първия пробив в противниковото подаване, повеждайки с 4:2. Въпреки че последва моментален рибрейк, Алекс отново демонстрира добра игра при посрещане, което бе в основата да измъкне последните два гейма от сета, а с това да запази и надеждите си за триумф.

Възходът на национала ни беше налице и в решителната част, в която отново паритетът не можеше да бъде нарушен. Двамата доминираха със сервисите си, а единствен Донски имаше възможности да се откъсне напред, но не ги оползотвори. В края интригата се увеличи още повече, тъй като нашият представител имаше точка, която щеше да му позволи да сервира за победата, но и тя също не бе материализирана, а в ответния си гейм Донски дори спаси мачбол, измъквайки маратонско подаване. В крайна сметка френският състезател се оказа по-стабилен във важните моменти и след като проби своя опонент в последния възможен момент, сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Донски отрази мачбол, но остана на крачка от титлата в Монастир! Владислав Риждов
Теми:  
ITF | александър донски | бг тенис | итф | итф монастир | лоран локоли | монастир | обзор | турнир в монастир | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook