Борбен Фриц изкова грандиозен обрат над Зверев и е полуфиналист след епична битка!

от в 02:05 на 16.10.2021
Диана Андреева

Тейлър Фриц продължава да впечатлява с великолепната си игра на Мастърса в Индиън Уелс и вече е част от финалната четворка в Калифорния! След наистина оспорван двубой с последния останал представител на топ 10 в световната ранглиста - Александър Зверев, местният любимец показа борбения си дух и след като неотрализира два мачбола, се поздрави с крайната победа, дошла след 4:6 6:3 7:6(3).

Зверев навлезе в турнира непобеден на ниво Мастърс 1000 от месец май насам. Германецът стана шампион в Синсинати по-рано през годината, но ще напусне Индиън Уелс без нов трофей за колекцията си. Фриц от своя страна продължава да впечатлява тенис обществото. Световният номер 39 надигра последователно Матео Беретини, Яник Синер, а сега и Александър Зверев, за да може да си осигури сблъсък с другата изненада на турнира - Николоз Басилашвили. Басилашвили се намира във върхова форма и не случайно отстрани поставения под номер две Стефанос Циципас, но дали силите му ще достигнат, за да се справи и с Фриц, предстои да разберем. 

Едно от основните оръжия на Зверев още от откриващата част беше неговият начален удар. От самото начало на ссрещата той работеше безотказно, а директните точки също не отсъстваха. Първоначално двамата състезатели си размениха по един пробив, преди да наблегнат на по-предпазлива игра и резултатът вървеше гейм за гейм до 4:4. Тогава обаче местният представител не успя да вземе подаването си, а няколко непредизвикани неточности, наклониха везните в полза на Зверев, и той бе първият, достигнал до спечелването на сет. 

Американецът Фриц не показа никакви признаци на разочарование от неуспешната развръзка на предходната част, а даже напротив - той започна да играе все по-агресивно и серия от прекрасни атаки го изведоха до уверетото 4:1. Зверев нямаше възможнаст да се мобилизира - Тейлър демонстрираше чучудесна корта и без да загубва концентрация нито за миг, той съумя да възвърне паритета в сетовете. 

Двамата състезатели сякаш бяха запазили най-доброто за третия сет, в чието начало видяхме изобилие от изключително вълнуващи и оспорвани разигравания. Играта на световния №4 се намираше в страхотен подем и той наподобяваше истинска стена на корта, демонстрирайки брилянтна защита. Усилията му се отплатиха и след отлично конструирани точки Зверев осъществи брейк, който впоследствие консолидира, за да се откъсне напред с аванс от 5:2. Сервирайки за победата обаче, германецът почувства сериозна доза напрежение и дори пропиля два мачбола, а от там нататък започнаха проблемите му. 

Сервисът на Зверев все по-рядко намираше очертанията на полето, а отигрванията на Саша от основна линия бяха повече от посредствени, което позволи на Фриц не само да възвърне паритета в геймовете, но и да вкара сета в тайбрек. Там, обезкуражен от спада в тениса си, Зверев спечели едва три точки и така стадионът в Индиън Уелс "избухна", ликувайки наред със своя любимец Тейлър Фриц, който реализира немислим обрат.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Фриц изкова грандиозен обрат над Зверев и е полуфиналист след епична битка! Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | тейлър фриц | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook