Борбен Нишикори надигра Пея; "Щастлив губещ" отстрани Пер

от в 18:03 на 19.04.2021
Владислав Риждов

Кей Нишикори за пореден път демонстрира борбения си дух и съумя да обърне в своя полза мача си срещу Гуидо Пея. Японецът изоставаше със сет и пробив, но надделя с резултат 4:6 7:6(4) 6:2 след над два часа и половина престой на корта.

Пея показа отличен тенис в хода на първата част. Той имаше предимство в по-продължителните разигравания и се възползва от колебливата игра на японския си съперник. Решителният момент дойде в петия гейм, когато Пея от петия си опит успя да реализира пробив. В играта на Нишикори пробладаваха непредизвиканите грешки и той достигна до един единствен шанс за брейк, но той бе отразен от Пея.

В началото на втория сет и двамата изиграха по един оспорван сервис гейм. След това Нишикори вдигна нивото и притисна съперника си, но така и не се добра до желания пробив, а точно обратното. Пея изигра солиден сервис гейм на ретур и взе предимство в резултата. Аржентинецът обаче не задържа за дълго аванса си и Кей изравни за 4:4. Нов спад в играта на японеца даде възможност на Пея да сервира за крайната победа при 6:5, но признаци на напрежение и нерешителност в играта на левичаря не му позволиха да затвори частта в своя полза и се стигна до тайбрек. В него Пея започна добре, повеждайки с 3:0, преди четири поредни точки на Нишикори да му дадат преднина в резултата. До края бившият номер 4 пое контрола над сета и съумя да изравни резултата в отделните части.<

>

Инициативата в решителния сет бе изцяло на страната на Нишикори. Кей бързо се добра до два брейка, за да поведе комфортно с 4:0. Намиращият се на 39 място в ранглистата можеше да направи аванса си още по-изразителен, но Пея не допусна за трети път да загуби подаването си. Пея дори навакса единия пробив пасив, но след това отново предаде подаването си, за да може Нишикори да затвори мача на собствен сервис.

В следващия кръг Нишикори ще се изправи срещу Кристиан Гарин от Чили.<

>

 В друг мач от днешната програма Федерико Гайо се класира за втория кръг на турнира, надигравайки Беноа Пер - 7:5 6:3. Влезлият като "щастлив губещ" италианец успя да спечели трудно първият сет, след като рано поведе с пробив. Пер обаче показа признаци на борбеност и до последно оказваше съпротива на съперника си.

В началото на втората част двамата си размениха няколко пробива, преди в крайна сметка Гайо да задържи предимството си и да поведе с 4:1. До края световният номер 138 не изпусна контрола над мача и се поздрави с крайната победа след малко над час престой на корта.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Нишикори надигра Пея; "Щастлив губещ" отстрани Пер Владислав Риждов
Теми:  
кей нишикори | тенис турнир в барселона | федерико гайо

Коментари





Следвайте ни в Facebook