Борбен Шварцман обърна Тиафо в Барселона, Нишикори също продължава напред

от в 22:50 на 21.04.2021
Петър Томов

Световният №9 Диего Шварцман реализира феноменален обрат в дебютния си двубой на турнира от категория ATP 500 в Барселона. Нисичкият аржентинец изоставаше със сет и 5-3 гейма във втория от Франсис Тиафо, но демонстрира нерви от стомана за разлика от противника си и в крайна сметка се поздрави с крайния успех след 3:6 7:5 6:1 за точно 2 часа и половина игра. В осминафиналната фаза на надпреварата, Шварцман ще се изправи срещу Корентен Муте.

Срещата започна равностойно и паритетът в геймовете се запази до осмия. В него, Тиафо се възползва от неточност в играта на аржентинеца и реализира решителния пробив в сета, който затвори успешно в последвалия сервис гейм. 

Силните изяви на американеца продължиха и в откриващите геймове на втората част където той успя да пробие сервиса на Шварцман в третия гейм и уверено се запъти към крайния успех. Така се стигна до десетия гейм, в който Тиафо сервираше за победата. Американецът допусна огромен срив в играта си, покачвайки внезапно броя на непредизвиканите си грешки в срещата и загуби подаването си, връщайки интригата в мача. Шварцман се възползва по най-добрия начин от слабите изяви на опонента си и записа 4 поредни гейма на сметката си, с което изравни сетовете.

Насъбрал инерция от завършека на предната част, Шварцман заигра с повече самочувствие и това веднага си пролича в резултата - аржентинецът си взимаше подаванията безпроблемно, а два бързи пробива в четвъртия и шестия гейм му позволиха да сервира за победата при 5:1. Южноамериканецът беше безкомпромисен на свой начален удар и сложи точка на спора след форхенд по правата.

В друг мач от днешния ден в Барселона, световният №39 Кей Нишикори записа втори пореден трисетов успех след като надигра с 7:6(5) 4:6 6:1 поставения под №13 в схемата Кристиан Гарин. Първата ракета на Япония показа желязна психика в ключовите моменти на двубоя и след 2 часа и 36 минути на клея в столицата на Каталуния си осигури място на осминафиналите където ще се изправи срещу водача в схемата Рафаел Надал.

Срещата започна хаотично и двамата изпитваха сериозни затруднения да взимат сервис геймовете си в първия сет. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който също беше изпълнен със загубени подавания. Гарин поведе с 5-3 и изглеждаше сякаш първият сет ще отиде на сметката на чилиеца, но последва внезапен спад в играта му, от който се възползва Нишикори и след 4 безответни точки японецът поведе в сетовете. 

Вторият сет премина далеч по-спокойно и в него бе реализиран един единствен пробив, който бе в полза на Гарин. Чилиецът не позволи на по-именития си съперник да достигне до брейкбол в тази част и закономерно изравни сетовете. Решителната част започна по перфектен начин за Нишикори, който показа 100-процентова ефективност при възможностите за пробив и набързо поведе с 4:0! Гарин имаше своите шансове да се върне в мача, но куп непредизвикани грешки в ключовите моменти на третия сет не му позволиха да го стори и така крайният успех беше за представителя на страната на изгряващото слънце.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбен Шварцман обърна Тиафо в Барселона, Нишикори също продължава напред Петър Томов
Теми:  
барселона | диего шварцман | кей нишикори | корентен муте | кристиан гарин | рафаел надал | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook