Борбена Азаренка спря устрема на Остапенко и отново ще спори за трофея в Индиън Уелс!

от в 08:39 на 16.10.2021
Владислав Риждов

Виктория Азаренка отново напомни за най-добрите си дни в Тура. Световната номер 32 успя да реализира обрат срещу Йелена Остапенко с резултат 3:6 6:3 7:5 и ще спори за своя трети трофей от Индиън Уелс.

Дебютните минути на първата част бяха на сметката на Остапенко. Тя бързо си изгради комфортна преднина от 3:0 и въпреки че Азаренка успя да навакса част от изоставането си и дори имаше шанс да изравни резултата, Остапенко остана концентрирана във важните моменти и не позволи това да се случи. Световната №29 взе още веднъж подаването на по-опитната си съперничка, което се оказа напълно достатъчно тя да поведе в общия резултат. Остапенко започна отлично и втория сет, в който потегли с аванс от 2:0, ала Азаренка се окопити и с агресивна игра спечели следващите пет гейма, за да остави интригата в срещата жива.

Бившата номер 1 при дамите изглеждаше, че е поела контрола над случващото се в началото на решителната част. Азаренка стартира с ранен брейк и преднина от 3:1. Тя обаче не успя да задържи това ниво на представяне и в следващите минути Остапенко направи пълен обрат в геймовете, повеждайки с 4:3. Разковничето дойде в самия край на мача, когато 32-годишната двукратна шампионка от Шлема взе подаването на съперничката си, след което премина през известни трудности, но успя да подпечата победата, а с това и класирнето си за финала. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Азаренка спря устрема на Остапенко и отново ще спори за трофея в Индиън Уелс! Владислав Риждов
Теми:  
виктория азаренка | индиън уелс | йелена остапенко | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook