Борбена Бианка Андрееску спря серията на Сара Сорибес Тормо в Маями

от в 07:44 на 01.04.2021
Диана Андреева

Бианка Андрееску реализира нова трудна победа и намери място в 1/2-финалния етап на Miami Open 2021! Канадката надделя над Сара Сорибес Тормо в три сета - 6:4 3:6 6:3, за да може да си осигури среща с гъркинята Мария Сакари, която през вчерашния ден изненада втората поставена в турнира Наоми Осака, записвайки категоричен успех с 6:0 6:4. 

Изминалият месец безспорно бе много успешен за Тормо. Тя допусна едва две поражения от общо 14 изиграни срещи, достигна до първа WTA титла в своята кариера и достигна до номер 57 в световната ранглиста, което е и най-високото и класиране до сега. В Маями Сара демонстрираше страхотна игра, но бе изправена пред затруднения във всеки един от мачовете си. Испанката изигра четири поредни трисетови двубоя, но на петия такъв не успя да се справи и в крайна сметка отпадна от надпреварата. 

Още от началните минути срещата бе много оспорвана. Продължителни разигравания, впечатляващи отигравания и напрегнати моменти създадоха възможност на публиката да се наслади на първокласен тенис. Независимо че бе по-стабилна на сервис, Тормо се пропукваше в ключовите моменти и така след два часа и 30 минути тя напусна надпреварата.

Подкрепяна от своя домашен любимец - кучето Коко, Бианка започна бавно срещата и изостана с 0:3, но щом навлезе в ритъм, тя пое инициатива изцяло в свои ръце и започна да контролира темпото на разиграванията, за да може в крайна сметка да се поздрави с успех. Това бе поредна трудна победа за канадката, но тя за пореден път демонстрира, че е винаги готова ва се бори до край. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Бианка Андрееску спря серията на Сара Сорибес Тормо в Маями Диана Андреева
Теми:  
бианка андрееску | мастърс маями | маями | сара сорибес тормо | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook