Борбена Халеп преодоля съпротивата на 102-рата в света и стартира с успех в Мелбърн

от в 08:30 на 18.01.2022
Мирела Николова

Симона Халеп имаше множество проблеми с контузии през миналия сезон, но сега изглежда, че румънката отново се намира на правилния път и постигна рутинен двусетов успех над световната номер 102 Магдалена Фрех на старта на тазгодишното Открито първенство на Австралия. Бившата водачка в ранглистата не демонстрира най-добрата си игра в хода на срещата, но показа класата си и преодоля съпротивата на полякинята след по-малко от час и половина престой на корта за крайното 6:4 6:3. Така тя се класира за следващия етап на надпреварата, където ще срещне Кейти Волинетс или Беатрис Хаадад Мая.

Двубоят стартира с размяната на два бързи пробива, като впоследствие проблемите от сервис линията за по-нискоранкираната състезателка продължиха с пълна сила. Плиткият й и неубедителен начален удар ставаше лесна плячка за Халеп, чиито ретури бяха изпълнени с необходимата скорост и прецизност, поради което уинърите от ретур също не бяха рядкост. Това доведе до два брейка за 5:2 в актива на румънката и макар да допусна връщане на единия от тях, тя не позволи да се стигне до изненада и затвори откриващата част в своя полза.

Вторият сет стартира комфортно за полякинята, която успешно парираше офанзивите на съперничката и след няколко сполучливи контраатаки се откъсна напред с пробив и 3:1. Това обаче беше и последният спечелен гейм от Фрех, тъй като последваха изключително силни минути за бившата номер едно, която повиши нивото си на игра и напомни за най-добрите си времена, за да осъществи 3 поредни пробива и така да се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Халеп преодоля съпротивата на 102-рата в света и стартира с успех в Мелбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook