Борбена Корне преодоля Халеп и жегата, за да се класира на първи "мейджър" 1/4-финал!

от в 06:56 на 24.01.2022
Мирела Николова

32-годишната Ализе Корне преживява истински ренесанс в Мелбърн тази година, след като постигна последователни победи над Виктория Томова, Гарбине Мугуруса и Тамара Зиданшек, за да се класира на осминафиналите на Аустрелиън Оупън. Днес французойката записа нов престижен успех, дошъл над бившата водачка в световната ранглиста Симона Халеп в условията на изключително високи температури в австралийския град. Тя показа невероятен характер и воля за победа, за да пречупи днешната си опонентка след 6:4 3:6 6:4, като по този начин намери място на своя първи четвъртфинал в турнир от Шлема, където я очаква сблъсък с Даниел Колинс.

Румънката навлезе бавно в двубоя и допускаше множество непредизвикани грешки, докато съперничката ѝ бе изключително солидна от основната линия и търпеливо дочакваше неточност от ракетата на Халеп. Корне бе първата, която успя да реализира пробив, но отговорът на бившата №1 не закъсня и тя побърза да се мобилизира, стопявайки преднината на противничката с моментален рибрейк на нула. Представянето на световната №15 се подобри в следващите минути, преди в решителните мигове от първата част играта ѝ да претърпи поредния спад, довел до аванс за френската представителка в общия резултат.

В началото на втория сет и двете състезателки не успяваха да намерят помощта на началния си удар, а това бе причината да станем свидетели на изобилие от брейкболи в откриващите минути на частта. Корне съумя да оползотвори по по-добър начин възможностите си и така поведе с 3:1, но двукратната шампионка от Шлема все още не бе казала последната си дума. Въпреки високите градуси на корта Халеп все пак намираше сили да остане в мача, докато французойката все по-често показваше признаци на умора и пропуските ѝ се превърнаха в често срещано явление. В следващите минути събитията претърпяха пълен обрат, след като румънката демонстрира устойчивост както в психически, така и във физически аспект, за да осъществи три поредни пробива и да спечели последните 16 точки в сета, вкарвайки мача в трета решителна част.

Продължителните разигравания от дъното на корта, превръщащи се в битка на изтощение, белязаха началото и на третия сет, в който никоя от двете състезателки не успяваше да вземе преимущество до 3:3. Тогава последва спад в представянето на румънката, която трябваше да плати висока цена за серията си от неточности, инкасирайки брейк, който впоследствие бе убедително затвърден от Корне, чиято игра в тези минути се намираше в страхотен подем - 5:3. Макар да не се възползва от мачболите си на ретур, то французойката бе непоколебима в опита си да затвори мача на собствен сервис, като по този начин се поздрави с една от най-значимите победи в кариерата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Корне преодоля Халеп и жегата, за да се класира на първи "мейджър" 1/4-финал! Мирела Николова
Теми:  
wta | ализе корне | Аустрелиън Оупън 2022 | Обзори | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook