Борбена Квитова реализира обрат над бившата шампионка и е на финал в Синсинати!

от в 20:35 на 20.08.2022
Калоян Соколов

Мадисън Кийс се представя на много високо ниво от началото на настоящия сезон, който започна със спечелването на титлата в Аделаида и впоследствие се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Последва известен спад в нейните изяви, но тя отново се завърна към най-добрия си тенис за надпреварата в Синсинати, където е бивша шампионка и победи последователно световната номер едно Ига Швьонтек, както и шампионката от Уимбълдън - Елена Рибакина.

Наглед местната представителка не трябваше да има проблеми с ветеранката Петра Квитова, която се намира далеч от най-добрите си времена, само че опитната чехкиня върна лентата назад и изигра един от най-силните си мачове през последните години, надделявайки с крайното 6:7(6) 6:4 6:3. По този начин тя се класира за своя 12-ти финал на ниво WTA 1000 и утре ще има възможност да спечели трофей номер 30 в своята кариера, изправяйки се срещу една измежду Арина Сабаленка и Каролин Гарсия.

Двукратната шампиона от Шлема отрази точка за пробив в дебютното си подаване, но Кийс не спря дотук и увеличи натиска върху съперничката си, което я отведе до преднина от 3:1 гейма. Местната представителка дори имаше шанс да удвои аванса си, ала левичарката намери своето първо подаване и оттам насетне придоби сериозно самочувствие в играта си. Световната номер 24 пък не изглеждаше готова да отвърне на възхода в действията на световната номер 28 и се стигна до закономерен тайбрек. В него американката веднага взе ранен аванс и съумя да отмъкне успеха в първата част, макар че беше на път да опропасти преднината си.

32-годишната тенисистка не се притесни от този развой на събитията и подхождаше все по-агресивно в хода на мача. Ударите на Квитова често оставяха без възможност за реакция нейната опонентка, чиито дефанзивни качества определено не могат да служат за образец и някогашната номер две се откъсна напред с 5:2. Бившата шампионка все пак се окопити и върна единия от пробивите си изоставане, само че последва нулев сервис гейм в полза на чехкинята и имахме паритет в общия резултат.

Решителният сет стартира с пробив в полза на по-опитната състезателка и оттам насетне Квитова нямаше никакви проблеми да поддържа предимството си до 4:3 в своя полза. Тогава пред Кийс се откриха цели три поредни брейк точки, които до една бяха пропилени от нея и след това самата тя се пропука на собствен начален удар и така крайната победа отиде в актива на ветеранката.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Борбена Квитова реализира обрат над бившата шампионка и е на финал в Синсинати! Калоян Соколов
Теми:  
wta | мадисън кийс | Обзори | петра квитова | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook