Борбена Томова се класира за основната схема на WTA турнир във Франция!

от в 15:13 на 03.05.2021
Мирела Николова

Втората ракета на България при жените Виктория Томова откри участието си на турнира от категория WTA 125 в Сен-Мало с трисетов успех на старта в квалификациите. Българката се наложи над световната №447 Вивиан Хайсен с 4:6 7:5 6:1 за малко над 2 часа игра на корта, като по този начин си подпечата билета за основната схема на надпреварата, където ѝ предстои сблъсък с Кристина Макхейл в първи кръг.

Двубоят стартира отлично за родната ни представителка и тя осъществи пробив още в откриващото подаване на съперничката си. Последва оспорван сервис гейм на Вики, която бе изправена пред редица възможности за връщане на брейка и успя да спаси четири от тях, преди германката да реализира рибрейк при петия си опит. Оттам насетне двете състезателки нямаха проблеми от сервис линията, но спад в концентрацията на нашето момиче и няколко непредизвикани грешки в самия край на частта допринесоха за успеха на Хайсен в първия сет. 

Втората част се превърна в истински фестивал на пробивите, тъй като нито Томова, нито Хайсен бяха убедителни на начален удар, което резултира в общо 13 брейкбола. В хода на сета станахме свидетели на цели 7 пробива, но решителният такъв дойде при 5:5, когато Вики за пореден път се възползва от твърде плиткия сервис на опонентката си. В ответното си подаване нашата сънародничка съумя да консолидира получената преднина и по този начин да възстанови паритета в сетовете.

Решителната част се разви изцяло под диктовката на родената в София тенисистка, която демонстрира своята класа и набързо се озова напред в резултата с 4:0. По-нискоранкираната състезателка така и не успя да намери начин да се завърне в срещата и след нов пробив в седмия гейм Томова си гарантира място в основната схема на турнира.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Томова се класира за основната схема на WTA турнир във Франция! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook