Борбена Топалова осъществи обрат в Мароко и вдигна най-голямата титла в кариерата си!

от в 18:37 на 07.08.2022
Мирела Николова

Четвъртата ни ракета при дамите Гергана Топалова се намираше в изключително негативна серия до пролетта, след като загубите ѝ в откриващите кръгове валяха една след друга. През последните няколко месеца обаче играта на нашата сънародничка бележи прогрес и днес тя триумфира със своята пета ITF титла на W25 турнира в Агадир (Мароко).

Във финалната битка нашето момиче се изправи срещу поставената под номер четири Анджелика Моратели и макар неубедителния си старт българката съумя да обърне нещата в своя полза, реализирайки обрат с 2:6 6:2 6:3, за да запази стопроцентовата си успеваемост в ITF финали и да се поздрави с най-големия трофей в досегашната си кариера.

В откриващия сет си личеше напрежението, което бе сковало ръката на родната ни представителка, и беше причина за множество неточности от страна на четвъртата ни ракета. Тя бе първата, която инкасира пробив, и макар да осъществи моментален рибрейк, впоследствие допусна да загуби подаването си още два пъти, което даде предимство на италианката в общия резултат.

Съотношението на силите изцяло се промени в началото на втория сет, тъй като Топалова изостри ударите си и същевременно се възползваше от разколебаната игра на съперничката си, за да установи пълна доминация на корта. На бърза ръка тя поведе с преднина от два пробива и 4:0, след което опази аванса си и изравни отделните части.

В началото на решителния трети сет двете си размениха по два брейка и паритетът в резултата се запази до 3:3. Последва нов труден сервис гейм за пловдивчанката, в който тя бе изправена пред опасност от пробив, но показа характер и отрази възможността, а след това на свой ред материализира такава, за да осъществи късен брейк, оказал се решителен за крайния успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Топалова осъществи обрат в Мароко и вдигна най-голямата титла в кариерата си! Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | гергана топалова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook