Борбена Вики Томова се класира за втория кръг на WTA събитие в Хърватия

от в 18:19 на 01.06.2022
Мартин Петков

Виктория Томова се представя на приливи и отливи в хода на клей сезона, но несъмнено върховият ѝ момент беше, когато дебютира в основната схема на Ролан Гарос, където за съжаление преклони глава в последователни сетове срещу световната номер 9 Даниел Колинс. С началото на новата седмица първата ни ракета при жените се включи в WTA турнира в Макарска, където още на старта жребият ѝ да срещне друга участничка от Откритото първенство на Франция в лицето на 19-годишната Оксана Селехметева.

Сблъсъкът се разви равностойно, като дори на няколко пъти нашенката беше близо до поражението, но демонстрира нужния характер и се поздрави с поздрави с трудно изкования успех след 7:6(5) 4:6 7:5, дошъл за 2 часа и 48 минути на корта. В осминафиналната фаза на надпреварата в хърватския град за софиянката предстои да се изправи срещу 17-годишната Линда Носкова, която бе на косъм да отстрани Ема Радукану на Ролан Гарос.

Двубоят стартира с колебливо представяне на сервиращите от двете страни на корта, като видяхме четири последователни брейка, но равенството все пак се запази. Впоследствие Вики неколкократно беше опряна до стената, като ѝ се наложи да отразява дори два сетбола, но се справи безупречно в това отношение и след като пропиля своите възможности за пробив, закономерно станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм Томова изостана в резултата с 2:5 и два мини брейка, ала показа хъс за победа и спечели пет безответни точки, с което записа откриващия сет в актива си.

В началото на втората част двете тенисистки си размениха по един пробив, но за наше съжаление рускинята наложи темпото си и реализира нов брейк, за да поведе. Родната представителка изглеждаше на моменти обезкуражена, но съумя да запази сервиса си от 0-40, което ѝ вдъхна нужната увереност и мигом възстанови паритета при 4:4. Хубавите неща за софиянката обаче свършиха тук, след като допусна нов спад и Селехметева се поздрави с ключов пробив в деветия гейм, изравнявайки резултата в отделните части.

Решителният сет имаше сходно начало с откриващия, като за пореден път видяхме поредица от пробиви, но в този случай, за съжаление на Вики, тя остана в губеща позиция, докато тийнеджърката поведе с брейк аванс. Томова все пак не допусна негативните емоции да я обземат и скоро след това съумя с добро представяне на ретур да изравни резултата, а благодарение на това си действие взе инициативата на своя страна и реализира пробив в последния възможен момент на срещата, след като оползотвори третия си мачбол в 12-я гейм и стигна до крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борбена Вики Томова се класира за втория кръг на WTA събитие в Хърватия Мартин Петков
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова

Коментари





Следвайте ни в Facebook