Борис Бекер е скептичен към шансовете на Тийм на US Open

от в 10:12 на 31.08.2020
Катерина Георгиева
Със сигурност една от най-големите изненади на тазгодишното издание на Western & Southern Open бе драматичната загуба на Доминик Тийм във втори кръг, когато бе отстранен от световния №32 Филип Крайнович с резултат 2-6 1-6. Меко казано разочароващото му представяне повдига редица въпроси около предстоящото му участие в Откритото първенство на САЩ, където в отсъствието на Рафаел Надал е 2-рият поставен в основната схема.

Мнозина очакват играта на първата ракета на Австрия да бъде една от потенциалните пречки на световния №1 Новак Джокович по пътя към титлата в Ню Йорк, след като „Доминатора” имаше всички предпоставки за победа на финала на Australian Open 2020, но отстъпи пред сърбина в напрегнат 5-сетов двубой. Резултатът му от турнира от сериите Мастърс 1000 обаче насочи погледите ни към подготовката му за US Open.

Thiem: 'The Draw Is Super Strong' | ATP Tour | Tennis

В скорошно интервю за Eurosport Борис Бекер сподели, че е скептичен към шансовете на Тийм да завоюва първата си титла от Шлема точно в този момент. Той допълни, че макар да демонстрира отлична форма на финала на Откритото първенство на Австралия, световният №3 не успя да грабне трофея и затова все още победа над Джокович може да бъде трудноосъществима.

„Виждам го по различен начин. Тийм изигра добре финала на Australian Open и можеше да го спечели, но не го направи. Доминик все още не е прибавил в актива си титла от Мейджър надпревара, докато Новак може да се похвали със 17. Все още има разлика" – разкри германецът.

бекер

Бившият треньор на Джокович коментира поражението на Тийм на W&S Open. Той изрази притесненията си за физическата и психическата форма на австриеца, тъй като подобна загуба е достатъчно красноречива за нивото, на което се намира един играч.

„Той се представи слабо срещу Крайнович и след това дори не знаеше защо. Фактът, че номер три в света губи 2-6 1-6, не говори добре за подготовката му. Няма съмнение, че Доминик се е представил отлично на летните демонстративни срещи, но истинските мачове винаги са нещо различно, човек трупа реална игрова практика единствено в турнири" - завърши Бекер.

Тийм стартира кампанията си на US Open във вторник, когато ще се изправи срещу испанеца Жауме Мунар. Програмата за днешните мачове можете да проследите тук.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер е скептичен към шансовете на Тийм на US Open Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook