Борис Бекер се съмнява в шансовете на Надал за титла на Ролан Гарос

от в 12:46 на 27.02.2021
Мирела Николова

Рафаел Надал е безспорният крал на Откритото първенство на Франция. Неговите рекордни 13 титли, четири от които са през последните четири години, говорят много за неговото господство. Но легендата на германския тенис Борис Бекер смята, че приказката на Матадора в Париж може да не намери щастлив край тази година.

Испанецът не стартира сезон 2021 по очаквания начин. Поради контузия в гърба той не участва на ATP Cup, а на Аустрелиън Оупън загуби от Стефанос Циципас на четвъртфиналите, след като беше повел с 2:0 в отделните части. Поради тази причина шесткратният шампион на турнири от Големия шлем Борис Бекер има притеснения относно шансовете на Рафа за рекордна титла от Шлема в Париж през тази година.

"Ако погледнем напред към Ролан Гарос, Рафа определено ще има известна доза неувереност", каза Борис. "Поражението му в пет сета от Стефанос Циципас ще окаже влияние върху самочувствието му и дори може да бъде фактор на Откритото първенство на Франция. Въпреки че би било глупаво да залагаме срещу него в Париж, след това, което видях в Мелбърн, мисля, че той няма да бъде същият играч."

"Тази година за първи път Надал изглеждаше наистина уморен в петия сет, просто беше победен физически и всички го видяха. Стилът му на игра е изключително интензивен и няма как това да не се отрази на тялото му. Ако трябва да бъда честен, съм изненадан, че толкова дълго време играе на такова високо ниво."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер се съмнява в шансовете на Надал за титла на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
борис бекер | надал | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook