Борис Бекер сравни компонентите в играта на Федерер и Надал

от в 16:34 на 20.10.2020
Диана Андреева

Бившата първа ракета на света Борис Бекер сравни основните елементи от играта на Роджър Федерер и Рафаел Надал. Ето какво каза той:

Форхенд

Ударът на Роджър напомня форхенд от осемдесетте, по-плосък е от този на Рафа. Той е много опасен от всяка точка на корта, но все пак не е толкова чудовищен като този на Надал.

Форхендът на Рафаел се отличава с това колко високо държи ракетата си след изстрел. Това му придава такава сила и завъртане, както и кара топката да отскача високо. По този начин се превръща в непреодолима задача за много от противниците му.

Бекхенд

Слайзът на Федерер е по-добър. Особено в началото, бекхендът на Рафа беше неговият недостатък, но с годините той успя забележимо да се подобри в този аспект.

Игра на мрежата

Роджър е в състояние да прави почти каквото си поиска на мрежата. Рафаел вижда топката перфектно в такива моменти, но все още не е достатъчно добър, за да надмине Федерер.

Начален удар

Федерер сервира по-добре, прави го много точно, знае как да избере правилните точки и перфектно маскира посоката. Вярно е, че през последните години Надал подобри този елемент в играта си и сега въвежда топката в играта много по-опасно, но все пак не може да се сравняват.

Придвижване

Рафа се движи по-добре по корта. Роджър не е толкова бърз, колкото преди десет години, но е страхотен за възрастта си. Надал прави просто невероятни ходове за такъв голям и мускулест играч.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борис Бекер сравни компонентите в играта на Федерер и Надал Диана Андреева
Теми:  
борис бекер | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook