Борна Чорич извоюва труден успех над Раонич и е вторият финалист в Петербург!

от в 18:29 на 17.10.2020
Калоян Соколов

Борна Чорич се класира за втора поредна година на финала на турнира в Санкт Петербург. Хърватинът реализира впечатляващ обрат над Милош Ронич и се поздрави с крайната победа, която дойде след почти два часа прекарано време на корта - 1:6 6:1 6:4. Това ще бъде и първа поява на Чорич в мач за титлата през сезон 2020, тъй като досега той можеше да се похвали само с един полуфинал достигнат на клея в Рио Де Жанейро.

Срещата далеч не започна позитивно за балканеца, който не устояваше на натиска от другата страна на мрежата. Раонич пласираше сервисите си в близост до страничните линии почти винаги и успяваше да вземе решително надмощие още с първия удар в разиграването, което му даде възможност да рискува повече от ретур и не след дълго той водеше с 5:0 в откриваща част, а канадецът я затвори без особени усилия.

Вторият сет имаше напълно противоположен развой и световният номер 27 беше този, който спечели началните пет гейма в него, докато опонентът му допускаше непредизвикани грешки от наглед печеливши позиции и закономерно изходът на срещата щеше да се реши в трета решителна част.

В нея Чорич отрази две точки за пробив на старта, а самият той реализира такъв в петия гейм, което се оказа знаковия удар за определянето на победителя. Оттам насетне и двамата не срещнаха никакви проблеми на собствен сервис и така хърватинът записа първи успех в кариерата си над Раонич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борна Чорич извоюва труден успех над Раонич и е вторият финалист в Петербург! Калоян Соколов
Теми:  
борнан чорич | милош раонич | санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook