Борна Чорич реализира втори пореден обрат и е полуфиналист в Дубай!

от в 23:04 на 28.02.2019
В
Борна Чорич реализира втори пореден обрат в Дубай и след като вчера се справи с Томаш Бердих, днес отстрани силния грузинец, Николоз Басилашвили - 4:6 6:2 7:6(1)

Басилашвили започна още в началото на много високо темпо, а Чорич нямаше отговор за мощната игра на противника си, който поведе набързо с 3:1.



Николоз имаше чудесен ритъм от дъното на корта и изпълняваше ударите си изключително чисто и точно.

От друга страна хърватинът не намираше рамките на корта при всеки опит за по-рисково продължение и в крайна сметка грузинецът затвори първата част с комфортното 6:4.

Във втория сет обаче Басилашвили тотално се разпадна, докато Борна стабилизира представянето си и със серия от пет поредни гейма напълно уби интригата.

Все пак грузинският тенисист съумя да се разпише в резултата, ала за обрат бе твърде късно и срещата влезе в трети сет.

Решителната част стартира много равностойно и всеки от играчите печелеше безпроблемно сервис геймовете си до 2:1.

Тогава Чорич направи пробив, а в следващото си подаване показа невероятна защита нееднократно и измъкна няколко маратонски точки, а с това и гейма.



В следващите минути нивото се покачи неимоверно и публиката стана свидетел на множество скоростни размени изпълнени с дълбоки удари по ъглите, а това сякаш беше повече по вкуса на Басилашвили, който се върна в "надпреварата" за мача при 4:4.

Деветият гейм се оказа истински тест за психиката на хърватина, но той се справи отлично благодарение на началния си удар и не допусна да сдаде подаването си.

Николоз откри следващото си сервиране с двойна грешка, но моментално заличи пасива си с поредица перфектно пласирани форхенди.

Докрая на сета изненади нямаше и изхода на сблъсъка щеше да бъде определен в тайбрек.

Там Чорич пръв взе предимство, получено вследствие на форхенд в мрежата на опонента му, а след още една подобна неточност и прекрасно построена атака към мрежата, Борна "докосваше" успеха.

Взел психогически превес, хърватинът заигра с огромна лекота и се превърна в една "жива стена", която се оказа непреодолимо препятствие пред Басилашвили и така шестият поставен продължи към полуфиналите.

https://twitter.com/doublefault28/status/1101225918868217856?s=19

За Чорич предстои да излезе срещу Роджър Федерер, а любопитна подробност е че хъравитънът излезе победител в последните си два двубоя с този съперник, като в последния случай дори не загуби подаването си в хода на мача.

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Борна Чорич реализира втори пореден обрат и е полуфиналист в Дубай! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook