"Боря се за всяка топка, както би искала тя": Крейчикова си спомни през сълзи за Яна Новотна

от в 13:27 на 12.07.2024
Калоян Соколов

"Липсва ми толкова много" - това сподели през съзи Барбора Крейчикова за бившата си треньорка Яна Новотна, след като се класира за финала на Уимбълдън. Легендарната Новотна печели титлата на "свещената трева" преди точно 26 години и е изключително специален човек за Крейчикова, защото настоящата номер 31 прави своите първи стъпки в професионалния тенис с помощта на своята сънародничка, но съдбата ги разделя злощастно през 2017-та, когато 24-кратната WTA шампионка си отива от този свят на едва 49-годишна възраст, губейки битката с рака.

Изглежда тазгодишната финалистка от Уимбълдън все още пази много близко до сърцето си всички изживяни моменти с някогашната си наставничка и не можа да сдържи сълзите си, докато говореше за нея в интервюто си на корта, което дадел след успеха си в 1/2-финалите над Елена Рибакина.

"Никога не съм си и мечтала, че мога да бъда финалистка тук. Допреди няколко години работех с Яна Новотна. Тя е шампионка от 1998-а година и ми е разказвала множество истории за нейното приключение и опити да спечели титлата на Уимбълдън. Тогава бях толова далеч от постигането на нещо подобно, а сега съм тук и то на финал! Просто нямам думи.

Яна е най-голямото ми вдъхновение и продължавам да мисля много често за нея. Имаме толкова много красиви спомени заедно. Гледам да се боря за всяка една топка, когато стъпя на корта, защото тя би искала точно това" - разказа силно развълнуваната Крейчикова, която беше бурно аплодирана от публиката на централния корт и никой не остана равнодушен към тази толкова лична изповед на бившата номер 2.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Боря се за всяка топка, както би искала тя": Крейчикова си спомни през сълзи за Яна Новотна Калоян Соколов
Теми:  
wta | барбора крейчикова | интервюта | любопитно | яна новотна

Коментари





Следвайте ни в Facebook