Бостад: Кория елиминира Гарин и е на 1/2-финал; Рууд продължава напред без игра

от в 17:12 на 16.07.2021
Владислав Риждов

Аржентинецът Федерико Кория продължава със страхотното си представяне на надпреварата в Бостад. По-малкият брат на Гилермо Кория успя да надделее в тежък мач над втория поставен Кристиан Гарин - 6:4 4:6 6:2 и в утрешния ден ще спори за място на финала.

Срещата изненадващо започна под контрола на световния номер 77. Кория си извоюва ранен аванс след реализиран брейк и поведе с 3:1. До края аржентинецът остана солиден и стоеше по-добре на корта от своя противник. Гарин успяваше да печели подаванията си, но така и не успя да си създаде шансове за връщане обратно в битката за сета и така откриващата част отиде на сметката на Кория. В началото на втория сет и двамата изпитваха колебания на собствен сервис, като първите четири гейма бяха решени след пробиви. В крайна сметка Гарин бе първият, който взе подаването си, а дори си осигури и комфортен аванс от 4:2 впоследствие. Чилиецът обаче показа несигурност в играта си и Кория възстанови равенството. Въпреки че не показа най-доброто, на което е способен, втория в схемата отрази два скрити мачбола в края на частта, а веднага след това се добра и до така важния брейк, за да изравни общия резултат.

Решаващият сет започна равностойно и сервиращите нямаха проблеми да печелят подаванията си. В средата на сета обаче Кория вдигна темпото и спечели осем поредни точки, за да се доближи само на два гейма от успеха, повеждайки с 4:2. Аржентинецът не отстъпи нито за миг и след като прибави към сметката си следващите два гейма, се поздрави с крайната победа.

Каспър Рууд, който е поставен под номер едно в схемата, се класира за полуфиналите без игра, след като неговият съперник Хенри Лааксонен се отказа поради контузия. В спор за място на финала Рууд ще се изправи срещу един измежду Роберто Карбайес Баена или Норберт Гомбош.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бостад: Кория елиминира Гарин и е на 1/2-финал; Рууд продължава напред без игра Владислав Риждов
Теми:  
каспър рууд | Обзори | тенис турнир в бостад | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook