Ботик: Вярвах от първата точка, че мога да победя Алкарас; мислех за отказване от тениса

от в 16:14 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Ботик ван де Зандсхулп е големият герой на днешния ден, след като осъществи сензацията на годината, надигравайки Карлос Алкарас във втория кръг на US Open. Световният номер 74 прекара последните мачове, състезавайки се на клей турнири в Чаланджър Тура, но това изглежда е било в основната отново да ни напомни защо до неотдавна беше в топ 30 на света.

Нидерландецът призна в своята пресконференция, че неговото пропадане в ранглистата го е накарала да мисли сериозно за отказване от спорта, само че изглежда в момента той отново преоткрива любовта си към тениса и тези мисли са избутани далеч назад в съзнанието му:

"Нямам думи. Това е една невероятна вечер за мен. Никога досега не съм играл във вечерната сесия на "Артър Аш Стейдиъм". Публиката беше фантастична и съм изключително благодарен за подкрепата в тази толкова специална нощ за мен. Сезонът е много труден за мен, но изиграх много силен мач в първия кръг срещу Шаповалов и това ми даде вяра още от първата точка днес, че мога да победя Алкарас. Опитах се да се защитавам здраво и постепенно започнах поемам инициативата, като имах страхотна успеваемост на мрежата. Накрая имаше нерви, но трябва да запазиш самообладание, играейки срещу един от тези топ играчи, защото иначе за тях е много лесно да се възползват от слабостта ти.

Лудост е, защото исках да се откажа след Ролан Гарос. Това вече се отлага за много напред във времето. Тогава си взех няколко седмици почивка и не играх до Уимбълдън. От този момент насетне започнах да играя малко повече турнири в Европа. Графикът в Тура е много тежък. Може да си в страхотна форма, но ако си непоставен, то може да играеш срещу Синер в първия кръг и да губиш непрекъснато. Затова реших да поиграя малко повече в Чаланджър Тура, за да натрупам игрова практика и да си възвърна самочувствието, което свърши своята работа" - признава сензацията в Ню Йорк.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ботик: Вярвах от първата точка, че мога да победя Алкарас; мислех за отказване от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | ботик ван де зандсхулп | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook