Мачове на живо
Приключил
Алекс де Минор 6334
Яник Синер 7766
LIVE
Тейлър Фриц 05
Стефанос Циципас 153

Ботини: Когато се наслаждава, Григор е напълно различен играч; винаги е забавно с него

от в 13:09 на 07.12.2021
Мирела Николова

Сезон 2021 вече приключи, а сега е време за равносметки на изминалата година. Тя не премина по най-добрия възможен начин за първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който претърпя редица контузии, попречили му на участието в няколко от големите надпревари. За наша радост, в последните месеци от сезона сънародникът ни успя да покаже на какво е способен и завърши годината по повече от обнадеждаващ начин, изпълващ ни с вяра за началото на 2022-ра. 

Пред сайта на АТР треньорът на най-добрия ни тенисист - Данте Ботини, коментира представянето и работата си с нашето момче, като изтъкна колко е важна комуникацията между треньор и състезател, а също така разкри, че не се е съмнявал, че добрите резултати на най-добрия ни тенисист рано или късно ще дойдат.

"Не е лесно да губиш в първи, втори кръг, но трябва да останеш позитивен въпреки това. Знаех, че нещата ще се подобрят в един момент, защото се справяше добре както на корта, така и извън него. Проблемът идваше от това, че му липсваше енергия по време на мачовете. Трябва да мислиш положително, да изтъкваш всички добри неща, които той прави.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dante Bottini (@dantebottini)

Това се случва в момента. През последните месеци играта му беше налице, физически се чувства отлично, той е страхотен тенисист. Нямаше как да продължи с този малшанс. Много е важно да открие баланса, за да се наслаждава, когато е на корта. А когато това става, той е напълно различен играч", коментира Ботини.

Той също така разказа за това колко е важна връзката между играч и треньор за резултатите на корта: "Опитвам да разбера състезателя, с когото работя, и да извлека всичко най-добро от него. Определям се като силно позитивен човек и когато тенисистът допусне загуба, обсъждаме заедно случилото се, след което обръщаме страницата и започваме нова глава.

Трябва да изградим добра връзка помежду си. С Григор комуникираме много. Той е част от професионалния тенис вече в продължение на 15 години. Започна изключително рано, а вече е на възраст, на която е доста трудно да се промени каквото и да било, затова комуникацията е от такова значение. Опитваме нещо различно, а ако не се получи, опитваме друго.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dante Bottini (@dantebottini)

Григор обича да играе за феновете, да играе пред публика, която винаги е на негова страна. Аз не съм такъв, тъй като предпочитам нещата да са прости. Въпреки това обаче знам, че ефектните удари са част от играта на Димитров и нямам намерение да променям тази част от него."

За отношенията помежду им извън корта Ботини допълни: "Разбираме се отлично помежду си. Той е изключително добър човек, проявява уважение и е наистина забавно да съм около него".

 


Спечели тенис сак, раница или шапка

Оцени тази статия:
Ботини: Когато се наслаждава, Григор е напълно различен играч; винаги е забавно с него Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | данте ботини | интервю | любопитно

Коментари

Следвайте ни в Facebook