Брад Гилбърт: Рафаел Надал никога повече няма да достигне до най-доброто си ниво на корта

от в 17:30 на 18.07.2024
Георги Димитров

След края на Уимбълдън всички погледи вече са насочени към Олимпиадата в Париж, а едно от имената, които будят най-голям интерес определено е Рафаел Надал. Испанецът не записа нито един мач, след загубата му в първи кръг на Ролан Гарос, включително не взе участие и на Уимбълдън, като бе категоричен, че ще се концентрира изцяло върху представянето си на Олимпийските игри, които започват след по-малко от 10 дни.

Към момента, Рафа участва на в турнира в Бощад, както на сингъл, така и на двойки с Каспър Рууд, за да може да натрупа максимална игрова практика на клей кортове, непосредствено преди старта на Игрите, които ще се проведат на кортове на Ролан Гарос, като можем да кажем, че това определено е любимото място на "Кралят на клея", който е абсолютен рекордьор с завоювани 14 титли във френската столица.

Физическото състояние на 38 годишният испанец обаче остава под сериозна въпросителна и резултатите не са най-добрите за Матадора след неговото завръщане на корт. По темата говори и бившият номер 4 и треньор на мнозина звезди - Брад Гилбърт. Американецът, който към момента е наставник на най-големия талант на САЩ при дамите, Коко Гоф, даде интервю за CLAY, говерейки за състоянието на Надал.

 "Надал най-вероятно никога повече няма да достигне повече до най-доброто си ниво, но въпреки всичко всеки спортист сам решава по какъв начин да сложи край на кариерата си. Той също не е изключение и вероятно е преценил, че е време да се оттегли".  62 годишният специалист загатна и за големия брой контузии, които измъчваха испанеца през последните години и също са голям фактор за решението му. Той получи толкова много контузии през последните две години, че най-вероятно не е имало период, в който да се чувства напълно здрав, а това е нещото, което иска да разбере повече от всичко, преди да се откаже, какво ще е нивото му на игра, ако е напълно здрав физически" - споделя специалистът.

Към момента Надал се намира на незадоволителното 261-во място в ранглистата, поради липса на мачове и не се знае в кои турнири ще вземе участие до края на годината.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Брад Гилбърт: Рафаел Надал никога повече няма да достигне до най-доброто си ниво на корта Георги Димитров
Теми:  
atp | брад гилбърт | интервюта | любопитно | олимпийски игри | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook