Братя Циципас се сдобиха с една от най-сериозните глоби на РГ заради треньорско подсказване

от в 00:28 на 09.06.2024
Елеонора Александрова

Стефанос Циципас винаги е търпял критики заради непрестанната нерагламентирана треньорска помощ, която му бива оказвана по време на мачовете му от неговия баща и треньор Апостолос, като дори се е стигало дотам, че съдийката Ева Асдераки беше извикана под прикритие на "Род Лейвър Арена" по време на 1/2-финалния двубой между Стефанос и Медведев преди две години на Аустрелиън Оупън, като гъркинята докладваше за всяко едно нарушаване на правилата от баща и син Циципас.

Ролан Гарос не беше изключение в това отношение за световния номер 9, като този път последиците бяха сериозни и се стигна до налагането на солени глоби. Този път замесен беше и неговия брат Петрос, с когото взеха участие и в надпреварата при двойките, където достигнаха изненадващо чак до четвъртфиналите, в които отпаднаха от бъдещите шампиони Мате Павич и Марсело Аревало.

Вследствие на множество нарушения на треньорските правила от техния баща Апостолос, братята получиха глоба на стойност 20 000 долара. Всъщност става въпрос за три отделни случая, като първото наказание е на стойност от 4600 евро и от втория кръг на турнира, а след това им бива наложена глоба от 9200 евро, защото гърците нарушават правилника по същия начин в следващия си мач. Последното наказание пък е на стойност от 7400 евро и е наложено на Стефанос по време на загубата му в 1/4-финалите от Карлос Алкарас.

По този начин бившият финалист в Париж ще трябва да се раздели с над 20 хиляди долара, превръщайки се във втория най-тежко санкциониран тенисист на турнира, като пред него се нареждат Теренс Атман, който удари зрителка с топка по време на откриващия си двубой в турнира и по чудо не беше дисквалифициран от домакините.

Източник: tennisuptodate


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Братя Циципас се сдобиха с една от най-сериозните глоби на РГ заради треньорско подсказване Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопотно | петрос циципас | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook