Братята Имер поведоха Швеция към разгромен успех над Канада на старта на Купа "Дейвис"

от в 23:04 на 25.11.2021
Владислав Риждов

Швеция започна участието си на Купа "Дейвис" с комфортна победа над Канада. Без Денис Шаповалов и Феликс Оже-Алиасим в състава си, финалистите от 2019 година не успяха да се противопоставят на шведите и така водените от легендата Робин Сьодерлинг триумфираха с общ резултат 3:0.

Елиас Имер даде преднина на страната си в резултата след първия мач. Втората ракета на скандинавците се справи без особени трудности с резервата на Канада, Стивън Диес, с резултат 6:4 6:1. 

Първият сет започна по-уверено за световния №264. Диес демонстрира безгрешна игра и бързо поведе с 4:1 в резултата. Неговият съперник обаче се върна към правилния ритъм и постепенно подобряваше представянето си. Имер не само навакса изоставането си, но и не даде нито гейм повече на Диес до края на частта. В началото на втория сет Имер взе инициативата и без проблеми контролираше събитията на корта. Световният №171 пречупи два пъти подаването на своя опонент, което се оказа напълно достатъчно той да се поздрави с победата и да даде преднина на Швеция в общия резултат.

По-малкият брат на Елиас, Микаел, довърши започнатото от брат си и гарантира крайния успех на родината си. В мача на първите ракети Имер не даде сет на Васек Поспишил и рутинно надигра канадеца с 6:4 6:4.

Двубоят като цяло бе равностоен, а двамата състезатели показаха стабилна игра от линията за сервис. Шведът обаче се оказа по-концентриран във важните разигравания, което му позволи да вземе превес над Поспишил. 93-ят в ранглистата се нуждаеше от един единствен пробив, за да си подпечата успеха в откриващата част. Паритетът продължи да бъде налице и след почивката. Пръв Поспишил имаше възможност да излезе напред в резултата, но не успя да материализира възможността си. Впоследствие 23-годишният Имер реализира важен брейк, който затвърди уверено, преди да подпечата победата за своя отбор.

Категоричната победа на Швеция бе оформена след победа и в срещата на двойки. В нея Андре Горансон и Робърт Линдстед се справиха с Васек Поспишил и Брейдън Шнур с резултат 7:6(5) 6:4. По този начин те заемат първата позиция в група В, където е и състава на Казахстан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Братята Имер поведоха Швеция към разгромен успех над Канада на старта на Купа "Дейвис" Владислав Риждов
Теми:  
Davis Cup | davis cup finals | елиас имер | купа дейвис | мадрид | микаел имер | обзор

Коментари





Следвайте ни в Facebook