Братовчедът на Рафаел Надал ще дебютира в мъжкия тенис

от в 15:27 на 03.01.2021
Диана Андреева

Академията на Рафаел Надал в Манакор ще бъде домакин на турнир от серията ITF M15 през следващата седмица. Днес стартират квалификациите на надпреварата с награден фонд 15 хиляди долара, а в жребия има едно име, което привлече вниманието на целия свят - Жоан Надал Вивес.

Първият братовчед на световния номер две и 20-кратен шампион на турнири от Големия шлем ще дебютира в професионалния тенис, благодарение на "уайлд кард", който баща му и дългогодишен треньор на Рафа - Тони Надал, му осигури.

С цел да се избегнат сравнения с Рафаел и коментари относно развитието му, Жоан, както и другите две деца на Тони Надал - Марта и Тони Надал младши, се стремят да избягват медийното внимание. За тях и успехите им на корта не се знае почти нищо, като най-малкият син - Жоан, е участвал само в един турнир при юношите.

Мачът на 17-годишният младеж ще бъде срещу световния номер 1312 - Кусез Чекирге, а ще оправдае ли очакванията към себе си Жоан и дали ще си изгради име в мъжкия тенис, предстои да разберем в бъдеще.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Братовчедът на Рафаел Надал ще дебютира в мъжкия тенис Диана Андреева
Теми:  
рафаел надал | тони надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook