Брилянтна Томова срази двукратна WTA шампионка и е на полуфинал в Оейраш!

от в 13:25 на 08.04.2022
Калоян Соколов

Виктория Томова пропусна WTA 1000 надпреварата в Маями, за да се готви за сезона на червени кортове, но допусна загуба на старта в Оейраш през изминалата седмица. Сега обаче Томова показа далеч по-силна игра по време на втората поредна надпревара в португалския град и не остави шансове на опитната французойка Фиона Феро, надигравайки я с категоричното 6:2 6:1. По този начин българката се класира за фазата на полуфиналите, където я очаква сблъсък със световната номер 222 Юлия Хатука.

Двубоят започна с мигновен пробив в актива на Томова, която на бърза ръка го затвърди и впоследствие удвои преднината си, за да се откъсне напред с 4:1 гейма. Бившата номер 36 съумя да спечели следващото си подаване, но все още беше далеч от перспективата да изравни съотношението на силите, което позволи на нашата първа ракета съвсем скоро да спечели откриващата част.

Вторият сет се разви още по-безметежно за Вики, тъй като нейната опонентка срещаше огромни проблеми на собствен сервис и така постоянно трябваше да се отбранява в разиграванията. Българката отново взе преднина от два брейка, а този път беше дори още по-категорична и реализира още един пробив, след който можеше да се поздрави с крайната победа.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Брилянтна Томова срази двукратна WTA шампионка и е на полуфинал в Оейраш! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | оейраш

Коментари





Следвайте ни в Facebook