Брилянтната серия на Швейцария продължава: Ще спорят за златото на Billie Jean King Cup

от в 00:01 на 06.11.2021
Владислав Риждов

Състават на Швейцария продължава безгрешното си представяне на отборната надпревара Billie Jean King Cup, която се провежда в Прага, Чехия. След като постигнаха два успеха в груповата фаза срещу Германия и домакините от Чехия, днес Белинда Бенчич и компания се справиха по безапелационен начин с отбора на Австралия и така в утрешния ден ще излязат срещу Русия в битка за златните медали.

Жил Тайхман се справи с напрежението и не остави никакви шансове на Сторм Сандърс, разгромявайки я с 6:0 6:3 само за час и 3 минути игра. Световната номер 39, която до момента няма загуба в надпреварата, наложи агресивно темпо още от първата минута на срещата. Тайхман беше безкомпромисна в откриващата част и загуби едва три точки в хода й, за да доближи максимално Швейцария до продължаването към финала. Във втория сет левичарката отново установи ранен контрол и дръпна с 3:0. Обезоръжената Сандърс направи опит да се завърне в борбата за частта и за момент постави под натиск съперничката си, но Тайхман не допусна да се стигне до изненада и комфортно сложи точка на спора в двубоя.

В следващия мач от програмата, който противопостави Белинда Бенчич и Айла Томлянович, златната медалиста от Токио оправда очакванията към себе си и също се справи без особени затруднения със съпротивата на Томлянович - 6:3 6:2, гарантирайки мястото на страната си във финала.

Световната №17 стартира на високи обороти и дръпна с 3:0. Томлявич постепенно започна да вдига нивото си на игра, но не успя да отговори на темпото, поставено от Бенчич и така частта отиде на сметката за предварителната фаворитка в срещата. Вторият сет бе равностоен през по-голямата си част. Световната №43 изравни силите на корта, но това не бе достатъчно, за да постигне нещо по-сериозно в резултата. Бенчич се нуждаеше от два брейка, които реализира веднъж в началото и веднъж в самия края на мача, поздравявайки се с така ценния успех.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Брилянтната серия на Швейцария продължава: Ще спорят за златото на Billie Jean King Cup Владислав Риждов
Теми:  
billie jean king cup | billie jean king cup finals | Австралия | айла томлянович | белинда бенчич | жил тайхман | обзор | швейцария

Коментари





Следвайте ни в Facebook