Брилянтен Циципас ознаменува дебюта си в Лондон с първа победа срещу Медведев!

от в 18:02 на 11.11.2019
В
Стефанос Циципас отбеляза бляскав успех срещу Даниил Медведев! Младият грък изигра мач на изключително високи обороти, за да се наложи със 7:6(5) 6:4 и да запише първа победа над този съперник от шестия си опит, при това в дебюта си на Финалите на АТР в Лондон. По този начин Стефанос се изкачва на първото място в група ,,Андре Агаси", а във вечерната сесия по-късно днес на корта ще излязат и другите двама представители от тази част на турнира един срещу друг - Рафаел Надал и Александър Зверев.

https://twitter.com/TennisTV/status/1193921509829550080?s=20

Очаквано, двубоят се състоеше от дълги разигравания от дъното на корта, като все пак Циципас бе тенисистът, който по-често държеше да уважи мрежата с присътвието си. Медведев, от своя страна, допускаше на моменти нетипични за стандарта, който руснакът наложи през този сезон, грешки и често трябваше да се бори повече, за да не изостане с пробив в първия сет.

Изображение

Все пак брейкове така и нямаше, като това означаваше, че ще се изиграе тайбрек. В него гъркът се откъсна рано-рано с аванс от минипробив, но скоро Медведев навакса пасива си, а драмата в заключението на първия сет бе максимална при 5:5 в дългия гейм. Тогава обаче последваха две брилянтни офанзиви от ракетата на Стефанос, за да може шестият поставен да се доближи на една част от успеха в мача.



Поражението в откриващия сет принуди руснака да демонстрира тактическия си потенциал за сетен път, като Даниил започна следващата част, заемайки значително по-агресивна позиция в корта. Нивото на Циципас обаче така и не спадаше, докато Медведев, в опитите си да диктува разиграванята, на моменти допускаше доста пропуски, които можеха да му костват много, при положение че четвъртият в света допусна да се стигне до два брейкбола на негов сервис при 3:3.

https://twitter.com/TennisTV/status/1193913790871605248?s=20

В тези сюблимни точки обаче ,,Мечката" бе съвсем безкомпромисен и след безответен начален удар и завършващ форхенд опасностите бяха заличени, като в крайна сметка Медведев успя ,,да отърве кожата". При 4:4 обаче Циципас се добра до нова точка за пробив, като този път гъркът се увенча с успех, след като дочака нова нетипична непредизвикана грешка от ракетата на своя съперник.

https://twitter.com/TennisTV/status/1193902507015061504?s=20

Впоследствие Стефанос се озова на линията за сервис и след ново образцово подаване в своя полза шестият в света се поздрави с първата си победа в своята кариера срещу Медведев!

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Брилянтен Циципас ознаменува дебюта си в Лондон с първа победа срещу Медведев! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook