Брилянтен Диего Шварцман стори немислимото, сразявайки Надал в Рим!

от в 00:46 на 20.09.2020
Калоян Соколов
Малцина даваха каквито и да е шансове на Диего Шварцман в срещата му от четвъртфиналите в Рим срещу Рафаел Надал, имайки предвид, че Матадора бе отпуснал едва 6 гейма на съперниците си до момента в турнира. Аржентинецът обаче излезе изцяло психически необременен от именития си съперник, показвайки невероятен тенис, който го изведе до сензационен успех с 6:2 7:5.



Срещата започна равностойно, като невероятните разигравания от дъното на корта следваха едно след друго, а световният номер две пръв достигна до точка за пробив. Шварцман обаче показа здрави нерви и отрази тази опасност, за да изравни за 2:2. Оттам насетне южноамериканецът тотално надиграваше Надал от дъното на корта, служейки си отлично с къси топки и контрапиета, които оставаха далеч от обсега на Рафа. Това донесе сериозни дивиденти на поставения под номер осем и той затвори сета със серия от пет поредни гейма.

https://twitter.com/atptour/status/1307427423554658304?s=19

Втората част отново стартира по-силно за Шварцман, като той имаше брейкболи в две от откриващите три подавания на манакореца, ала Надал показа невероятна психическа устойчивост. Игровото предимство на Диего все пак се пренесе и в цифровото отношение на резултата, което набъба до 4:3 в полза на аржентинеца. Рафа мигновено върна пробива, а двамата не можаха да вземат сервис геймовете си на още два пъти, докато Шварцман не пое отново нещата в свои ръце, затвърждавайки предимството си от третия опит и то след фамозно стоп воле. По този начин аржентинецът оформи полуфинален сблъсък с Денис Шаповалов в утрешния ден.

https://twitter.com/doublefault28/status/1307434339093950479?s=19

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Брилянтен Диего Шварцман стори немислимото, сразявайки Надал в Рим! Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook