Британски медии: Радукану е инструмент за руска пропаганда

от в 19:55 на 31.07.2022
Мирела Николова

Ема Радукану се превърна в истинска сензация по време на миналогодишното Открито първенство на САЩ, когато извървя целия път от квалификациите до трофея в Ню Йорк. След това обаче британката записа серия от слаби резултати и реши да прекрати сътрудничеството си с Андрю Ричардсън, извел я до най-големия триумф в кариерата ѝ, за да потърси услугите на по-реномиран специалист. След като не постигна желаните резултати и с Торбен Белц, преди дни тийнейджърката обяви, че ще започне работа с ново известно име в треньорските среди, а именно Дмитрий Турсунов, който изведе Арина Сабаленка и Анет Контавейт до върховата за всяка от тях втора позиция в ранглистата.

Новината за партньорство на Радукану с руснак не бе приета никак позитивно във Великобритания, която е една от държавите, които най-остро осъждат военните действия, предприети от Русия. Припомняме, че именно на турнирите, провеждащи се в Обединеното кралство, бе забранено участието на руски и беларуски тенисисти.

След новината за решението на 19-годишната състезателка да работи с руски специалист, британските медии определиха Радукану като "инструмент за руска пропаганда", позовавайки се на последните изказвания на двама представители на британския парламент Крис Брайънт и Джулиан Найт, които бяха сред първите, остро разкритикували младата тенис сензация.

"Кремъл ще представи това като победа за Русия и ще го използва като доказателство, че Великобритания не се интересува от случващото се в Украйна. Ще бъде наистина жалко, ако Ема продължи това сътрудничество. Съветвам я да помисли отново, тя трябва да прецени внимателно ситуацията и поне да накара треньора си да осъди варварските действия на Путин в Украйна", заяви Брайънт.

Мнението на лейбъриста бе подкрепено и от неговия колега, член на Консервативната партия - Джулиан Найт, който добави следното: "Не е приятно да видиш руснак да тренира най-добрата тенисистка на Великобритания. Надявам се, че Британската тенис федерация ще се заяви като лидер и ще посъветва Ема относно това какво е най-добре да предприеме".

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Британски медии: Радукану е инструмент за руска пропаганда Мирела Николова
Теми:  
wta | дмитрий турсунов | ема радукану | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook