Броенето все още е в ход: Медведев не спести драмата, но продължава да печели в Индиън Уелс!

от в 01:55 на 16.03.2023
Калоян Соколов

Даниил Медведев може да се намираше в серия от 17 поредни победи преди днешния ден, но доскоро нещата далеч не изглеждаха толкова перфектно за бившия номер едно. Той допусна ранно поражение на отминалия Аустрелиън Оупън и сам призна, че въпросното отпадане в Мелбърн е довело до огромен срив в неговото самочувствие. Тогава обаче дойде срещата с Алехандро Давидович Фокина от откриващия кръг на турнира в Ротердам, която стартира кошмарно за московчанина, но той намери сили да осъществи обрат и оттогава насетне е същински тенис терминатор, завоювайки три поредни трофея.

Днес пък Медведев трябваше отново да се изправи срещу испанеца, като този път това се случи на четвъртфиналните в Индиън Уелс и макар Давидович Фокина да беше равностоен в по-голямата част от двубоя, то световният номер шест нямаше намерение да спре точно сега с победите и триумфира с крайното 6:3 7:5, за да си гарантира полуфинален сблъсък с Франсис Тиафо, от когото не е губил през цялата си кариера.

Стартът беше изключително добър за фаворита, който беше подготвен за постоянните къси топки в репертоара на финалиста в Монте Карло и достигаше с лекота всяка една от тях, след което нанасяше завършващ удар. Руснакът показваше много по-голяма стабилност в продължителните разигравания и ибериецът просто не намираше начин да го затрудни, което доведе до аванс от 3:0 гейма в полза на петия поставен. Впоследствие Медведев сервираше почти съвършено и загуби едва две точки на собствено подаване до края на откриващия сет, приближавайки се максимално до успеха в сблъсъка.

Втората част протече значително по-равностойно, като по-високоранкираният играч имаше сериозни проблеми с началния си удар и допускаше купища двойни грешки. Освен това глезенът на московчанина се разкървави сериозно в един момент и той трябваше да вземе медицински таймаут. По подобие на вчера обаче, то шестият в света почти веднага съумя да потисне болката в засегнатата област и намери сили да отрази три поредни брейкбола в седмия гейм. Давидович Фокина пък действаше много вдъхновено и имаше инициативата в повечето точки, но на два пъти пресили бекхенда си по правата, когато сервираше за аванс от 5:5 и Медведев получи точка за пробив, която оползотвори чрез страхотен минаващ удар и след това нямаше проблеми да сложи точка на спора в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Броенето все още е в ход: Медведев не спести драмата, но продължава да печели в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | даниил медведев | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook