Бруксби след критиките от Циципас: Свикнал съм да бъда подценяван, но това ми харесва

от в 18:54 на 15.03.2022
Диана Андреева

Дженсън Бруксби е категорично един от най-прогресиращите тенисисти през последните месеци. 21-годишният състезател се поздрави с най-престижната победа в своята кариера тази вечер, надигравайки световния номер пет Стефанос Циципас в Индиън Уелс. Заслуженият успех на американския талант обаче бе определен като по-скоро добро стечение на обстоятелствата от неговия съперник Циципас, но противно на очакванията световният номер 43 прие спокойно отправените към него критики : 

"Циципас не ме засегна с изказването си, а дори напротив - доволен съм, че смята играта ми за непоследователна." - започна Бруксби. "Това е целта, към която аз и моят щаб се стремим, а именно изграждане на тактика, невъзможна за разгадаване от останалите състезатели. Подобна стратегия е извела на върха най-успелите играчи в нашия спорт, така че вярвам, че подобен подход е правилният. 

Публиката очаква изключителен атлетизъм и техника, а това отсъства в моята игра или поне на това мнение са всички. Според феновете не се откроявам, но всъщност аз съм един много подценен състезател. Усилените тренировки обаче постепенно започват да разкриват на света потенциала ми и се надявам, че най-доброто тепърва се задава." - завърши Бруксби.

Източник: Go Tennis.RU


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бруксби след критиките от Циципас: Свикнал съм да бъда подценяван, но това ми харесва Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | стефанос циципас | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook